Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ο Γεραπετρίτης μου επέτρεψε να πάω στη συγκέντρωση του Κασιδιάρη

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ο Γεραπετρίτης μου επέτρεψε να πάω στη συγκέντρωση του Κασιδιάρη

Όταν τον Ιούλιο του 2020 ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής της ΝΔ ακόμα, είχε εμφανιστεί σε συγκέντρωση του Ηλία Κασιδιάρη στην πλατεία Βικτωρίας, είχαν προκληθεί οργισμένες αντιδράσεις. Τώρα, εκείνος υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης του είχε δώσει… άδεια.

Η συγκέντρωση που είχε κάνει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη κατά των μεταναστών είχε γίνει στην πλατεία Βικτωρίας. Όταν εκεί βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που… θυμήθηκαν τα όσα κατά καιρούς έλεγε και ο ίδιος κατά των μεταναστών. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής δεν αρνήθηκε πως ήθελε να πάει στη ρατσιστική συγκέντρωση αλλά ισχυρίστηκε ότι είχε ρωτήσει και τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (16.02.2022) στο Kontra, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δικαιολόγησε (ξανά) την παρουσία του και «έδωσε» τον Γιώργο Γεραπετρίτη. «Οι πολίτες που τη διοργάνωσαν (τη συγκέντρωση) θα βρισκόντουσαν σάντουιτς ανάμεσα σε αυτά που εγώ θεωρώ τα δύο άκρα, την άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά. Για τον λόγο αυτό είχα έρθει σε επαφή με τον κ. Γεραπετρίτη. Τον υπουργό Επικρατείας», είπε αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και υποστήριξε ότι οι δυο τους συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για αυτόν το λόγο.

«Η συγκέντρωση ήταν στις 18:00 το απόγευμα. Εγώ στις 16:30 πήγα στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου και του είπα “κύριε υπουργέ, πιεζόμαστε στην Αθήνα, οι πολίτες αισθάνονται μόνοι τους απέναντι στα άκρα και απέναντι στις επιπτώσεις του λαθρομεταναστευτικού τις οποίες δεν έχουν περιορίσει. Τι θα κάνουμε;” και εκείνος απάντησε “Κωνσταντίνε, ναι κατέβα“.

Σας λέω κάτι το οποίο είναι αναντίρρητο και σαφές. Εγώ θεώρησα ότι έπρεπε να ήμασταν εκεί… Μου είπε “πήγαινε εκεί, ακριβώς γιατί μπορεί να είναι και τα άκρα και δεν πρέπει οι πολίτες να είναι απροστάτευτοι και μόνοι”», είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

«Εγώ συμφωνώ μαζί του. Δεν είμαι της άποψης ότι εκεί που πηγαίνουν οι πραγματικοί φασίστες εσύ πρέπει να λείπεις» είπε στη συνέχεια.

Η παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη συγκέντρωση του Ηλία Κασιδιάρη είχε τότε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο Στέλιος Πέτσας (κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε) είχε καλύψει τον τότε βουλευτή της ΝΔ, λέγοντας πως «ένας βουλευτής μπορεί να συμμετέχει σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας αν το επιθυμεί».

Ηλιόπουλος: Δυνατή η altrightμέσα στην ΝΔ

Στην ίδια εκπομπή όπου ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έβαλε… μπροστά τον Γιώργο Γεραπετρίτη για την απόφασή του να παραβρεθεί στην συγκέντρωση ακροδεξιών, βρέθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητα τα όσα είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

«Μέσα στη ΝΔ υπάρχει μια δυνατή altright, μία σύγχρονη άκρα δεξιά. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο μείγμα αυταρχισμού και ακραίου νεοφιλελευθερισμού», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «η δήλωση αυτή αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι υπάρχουν συνδέσεις της ΝΔ με ακροδεξιές δυνάμεις. Αυτό φάνηκε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών και σε μια σειρά από κινητοποιήσεις που βρέθηκαν πλάι πλάι».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις