Πολιτική

Κωνσταντίνος Τασούλας για αξιωματική αντιπολίτευση και ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχει συμβεί ξανά να μην ισχύει η ψήφος του εκλογικού σώματος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, που πλέον είναι το ΠΑΣΟΚ μετά τις νέες αποχωρήσεις βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο κ. Τασούλας επισήμανε ότι τέτοια πολιτική μεταβολή συμβαίνει πρώτη φορά μεταπολιτευτικά αλλά και μεταπολεμικά….

«Στενάχωρη εξέλιξη, καθώς αλλάζει το εκλογικό αποτύπωμα, αλλά δεν είναι αντικανονικό, προβλέπεται», τόνισε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, οι οποίοι ζήτησαν από τον πρόεδρο της Βουλής να σχολιάσει την ανακατάταξη σε σχέση με το κόμμα που θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, αφού το ΠΑΣΟΚ διαδέχεται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι αυτό αποτελεί μεμονωμένο παράδειγμα ή εισερχόμαστε σε μία φάση κρίσης του κομματικού φαινομένου, ο Κωνσταντίνος Τασούλας απάντησε «και τα δύο».

Όσο για τις αλλαγές που επιφέρει η μεταφορά του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας περνά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Καθώς το πρόσωπο αυτό μετέχει και στη Διάσκεψη των Προέδρων, ο ΣΥΡΙΖΑ «χάνει» μία από τις τρεις συμμετοχές του στο όργανο, και την «κερδίζει» το ΠΑΣΟΚ.

«Είναι η πρώτη φορά που δεν ισχύει η ψήφος του εκλογικού σώματος. Όσο και ένα έψαξα δεν υπήρξε, όχι μόνο μεταπολιτευτικά, αλλά κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ούτε στις προδιδακτορικές Βουλές. «Δεν ξέρω», συμπλήρωσε, «εάν κάτι ανάλογο είχε γίνει, πριν το πόλεμο…».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛ.Α.Σ.: Πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για το σόου Κασιδιάρη και τη στάση της αστυνομίας
Η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακέραια πολιτική ευθύνη για τις συνθήκες που επέτρεψαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Κασιδιάρη την ημέρα της εθνικής επετείου
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR 14