Τετάρτη, 15 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κωνσταντοπούλου: “Κατάπτυστη η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ” – Έμεινε πάλι με τους… Λαφαζανικούς

Κωνσταντοπούλου: “Κατάπτυστη η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ” – Έμεινε πάλι με τους… Λαφαζανικούς

Κάθε μέρα και πιο βαριές εκφράσεις. Κάθε μέρα και ένα νέο επεισόδιο στην άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για άλλη μια φορά, η Πρόεδρος της Βουλής διασταύρωσε δημόσια τα ξίφη της με το κόμμα από το οποίο προέρχεται, τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που είχε συγκαλέσει το απόγευμα της Δευτέρας και στην οποία εμφανίστηκαν μόνο οι βουλευτές Ραχήλ Μακρή και Γιάννης Στάθας, που πλέον ανήκουν στην Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η Επιτροπή επρόκειτο να συνεδριάσει για να αιτηθεί ξανά στην Προεδρία της Δημοκρατίας να σταλούν στη Βουλή τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την επομένη του δημοψηφίσματος.

Η παρουσία στη συνεδρίαση μόνο δύο βουλευτών από τους συνολικά 17 που είναι μέλη της Επιτροπής και κυρίως η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ και η ανακοίνωση που είχε προηγηθεί προκάλεσαν την έκρηξη της κας Κωνσταντοπούλου, που μίλησε για “εκείνους που θέλουν να φαλκιδεύσουν τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής” και έκανε λόγο για εσκεμμένη απουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επέκρινε προσωπικά τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Χρήστο Μαντά και χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφη» και «κατάπτυστη» την ανακοίνωση που είχε εκδοθεί, με την οποία τής καταλόγιζαν «μικροκομματική σκοπιμότητα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται. Είμαι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πω σε όσους επιχειρούν να καταργήσουν τη Βουλή, ότι η Βουλή λειτουργεί, δεν αυτοκαταργείται. Είναι λυπηρό να επιχειρούν να αποτραπεί η συνεδρίαση αυτής της Επιτροπής για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Δεν περιποιεί τιμή για αυτούς που θέλουν να σκοτώσουν το ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του και οι οποίοι θα αναλάβουν όμως και την ευθύνη αυτή», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ελλείψει απαρτίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβαλε τη συνεδρίαση για το απόγευμα

Σχολιάζοντας δε το γεγονός ότι στην ανακοίνωση δηλώνεται ότι «η Κ.Ο του ΣΥΡΖΑ δεν θα συμπράξει στην επιχειρούμενη προσχηματική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη και την Τετάρτη για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το δημόσιο χρέος», η πρόεδρος της Βουλής τόνισε χαρακτηριστικά: «Καλό είναι να μην προσπαθούν να συρρικνώσουν τις δημοκρατικές λειτουργίες και διαδικασίες. Η σκιά του Μαξίμου απλώνεται βαριά στην πολιτική ζωή του τόπου. Μόνο θλίψη προκαλούν όσοι προσποιούμενοι τον Σύριζα, επιχειρούν να ματαιώσουν δύο τόσο σημαντικές συνεδριάσεις».

Η πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε εκ νέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον ότι δεν έχουν βάσει τα όσα επικαλείται για λόγους αντιπερισπασμού, όπως είπε, στην επιστολή του, αρνούμενος να αποστείλει τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ενώ υποστήριξε ότι έχει γίνει στο παρελθόν ακόμα και στη Βουλή των δύο ημερών το 2012.

Η Ραχήλ Μακρή, από την πλευρά της, έκανε λόγο για ένα ακόμα ατόπημα από αυτούς που έχουν αυτοκαταργήσει τον εαυτό τους ως μέλη της Επιτροπής, ενώ τόνισε ότι όλοι οι βουλευτές που υποστηρίζουν ότι η Βουλή έκλεισε οφείλουν να επιστρέψουν το σύνολο της βουλευτικής τους αποζημίωσης.

Ο Γιάννης Σταθάς μίλησε για λειτουργία Βουλής με διαδικασίες fast track, και τόνισε ότι αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, γιατί δίνει άλλοθι και τροφή και γιγαντώνουν αυτούς που δεν πιστεύουν στη δημοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε