Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κωνσταντοπούλου: Θέλω να κυβερνήσω! Ο Τσίπρας “ξεπλένει” πολιτικούς φίλους του

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Άλλη μια τηλεοπτική εμφάνιση άλλη μια σφοδρότατη επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε την κυβέρνηση για το θέμα της τροπολογίας για τις offshore, ενώ δεν έκρυψε ότι στόχος του νεοσύστατου κόμματός της είναι η διακυβέρνηση της χώρας και όχι απλά η είσοδος στη Βουλή. Χαρακτήρισε δε τον ΣΥΡΙΖΑ “μόρφωμα” και είπε πως έχει σταματήσει να μιλάει με όσους έχουν παραμείνει στο κόμμα!

Η κυβέρνηση Τσίπρα ξεπλένει με τα ίδια κόλπα του Σαμαρά αξιόποινες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων” είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της, το βράδυ της Τρίτης (02.06.2016) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και σημείωσε ότι “το αξιόποινο έστω και για λίγες ώρες, αίρεται”. Τόνισε δε ότι “το πολιτικό σύστημα όπως αποτυπώνεται σήμερα στη Βουλή αντιστρατεύεται το δημόσιο και λαϊκό συμφέρον και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα“.

Όπως είπε, η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση και την ψήφιση της διάταξης με σκοπό να εξυπηρετήσει κομματικά στελέχη που έχουν έννομο συμφέρον, ενώ μίλησε και για κυβερνητικά στελέχη που έχουν διατελέσει μέλη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Από τα πυρά της δεν γλίτωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος “έχασε το πολιτικό και ακαδημαϊκό πλεονέκτημα το καλοκαίρι που πέρασε το νόμο για τους πλειστηριασμούς”, ενώ κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα – στελέχη της κυβέρνησης που δεν έχουν, όπως είπε, δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το πόθεν έσχες τους. Και αυτοί, σύμφωνα με την πρώην πρόεδρο της Βουλής είναι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για “παζάρια” και αναφέρθηκε στη δήλωση Λεβέντη πως ο Αλέξης Τσίπρας του είχε προτείνει πέντε υπουργεία

“Ούτε ο Φλαμπουράρης, ούτε ο Τσακαλώτος, ούτε ο Σταθάκης έχουν απαντήσει επαρκώς για αυτά που τους καταλογίζουν. Όλα αυτά είναι σκιές. Η κυβέρνηση έσπευσε να τους εξυπηρετήσει. Η τροπολογία για της offshore εξυπηρετεί πολιτικούς φίλους. Άξιος συνεχιστής των μνημονιακών κυβερνήσεων η σημερινή κυβέρνηση (…) Η ευνοϊκή διάταξη για τις offshore πολιτικών προσώπων που ψηφίστηκε με το πολυνομοσχέδιο, έστω κι αν “ακυρώθηκε” με την τροπολογία που ψηφίστηκε, είναι βέβαιο πως αίρει το αξιόποινο για όσους βουλευτές και υπουργούς έχουν συμμετοχή σε offshore εταιρείες”, είπε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στους στόχους του νέου κόμματος, της Πλεύσης Ελευθερίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν έκρυψε ότι στόχος δεν είναι η είσοδος στη Βουλή και το ποσοστό του 3% αλλά κάτι περισσότερο. “Διεκδικούμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Όχι απλά να μπούμε στη Βουλή”, είπε και αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις, τόνισε: “η θέση μου δεν αλλάζει, δεν εκφράζεται εκεί η λαϊκή βούληση. Εντυπωσιάζομαι όμως από τον πανικό που έπιασε την κυβέρνηση. Η κοινωνία έρχεται να ενσαρκώσει και όχι να ψηφίσει την Πλεύση Ελευθερίας”. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κόμμα με το οποίο συνεργάστηκε στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου. “Θα συμπράξουμε και θα συμπλεύσουμε με όσες δυνάμεις αντιμάχονται την εξουσιομανία και τον καθεστωτισμό, όπως της σημερινής κυβέρνησης. Οι άνθρωποι της Λαϊκής Ενότητας στάθηκαν στα πόδια τους και πάντα θα τους τιμώ”, είπε.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας το κόμμα “μόρφωμα“, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με πρόσωπα που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ (όπως και η Βασιλική Κατριβάνου που παραιτήθηκε μετά την καταψήφιση άρθρων που πολυνομοσχεδίου και για την οποία είπε πως “ανεπιτυχώς προσπαθεί να περάσει προς τα έξω την εικόνα της αντιστεκόμενης”), όχι όμως και με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που “κανιβαλίστηκε από το σύστημα που στηρίζει ο κ. Τσίπρας“.

Δεν μιλάω με κανέναν από αυτούς που έχουν παραμείνει σε αυτό το μόρφωμα που δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μόρφωμα αυτό δεν έχει κανένα άλλο εκλεγμένο όργανο με βάση τις καταστατικές αρχές του. Όσοι ψήφισαν και υπέγραψαν μνημόνια πρέπει να λογοδοτήσουν στον λαό και την ιστορία και δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεργασίας. Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με κανέναν από αυτούς. Δεν θα το κάνω ούτε για να ρίξω την κυβέρνηση. Στόχος είναι να ρίξουμε το καθεστώς των μνημονίων και όχι να νεκραναστήσουμε άλλους πολιτικούς“.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πηγή: skai.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε