Πολιτική

Κοντονής για Κουφοντίνα: “Δεν είναι ευνοϊκή μεταχείριση – Τηρήθηκε η νομιμότητα”

Τηρήθηκε «απολύτως η νομιμότητα» σε ό, τι αφορά τη μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα στην ανοικτή αγροτική φυλακή του Βόλου απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Σταύρος Κοντονής.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η μεταγωγή του ισοβίτη, Δημήτρη Κουφοντίνα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Σταύρος Κοντονής και το υπουργείο Δικαιοσύνης από την πλευρά του απαντά πως η μεταγωγή συνδέεται με τη συνολική αναδιοργάνωση των φυλακών Κορυδαλλού από τις οποίες θα μεταφερθούν όλοι οι ισοβίτες και δεν συνιστά ευνοϊκή μεταχείριση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ως εξής

kontonhs

«Σε σχέση με αναφορές για τη μεταγωγή κρατουμένου από τη φυλακή Κορυδαλλού σε άλλη φυλακή γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν. Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.

[read4more]

Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα.

Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.

Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός.

Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας».

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Μαρούσι: Στην ΕΛΑΣ ακούμε τον κόσμο και συνδιαμορφώνουμε την πολιτική ατζέντα
Στόχος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης οι 150 εκδηλώσεις έως το τέλος Οκτωβρίου - Περιοδείες σε όλη τη χώρα και οργανωτική κινητοποίηση με ορίζοντα τις γιορτές
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ)
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν σας πιστεύουν ούτε οι βουλευτές σας, αν κρίνουμε από τις γλαφυρές δηλώσεις Καλογερόπουλου»
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, με το ΠΑΣΟΚ...
Μαρινάκης και ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καλογερόπουλος για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τον ήπιαμε, ελληνικά το είπα»
Με μια λακωνική αλλά... αιχμηρή φράση σχολίασε την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης - Οι αναφορές σε κυβερνητικούς χειρισμούς και το μήνυμα προς την Άγκυρα
Δημήτρης Καλογερόπουλος, βουλευτής ΝΔ
18
Μητσοτάκης σε πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι: Να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία εν μέσω περιφερειακών αναταραχών
Μήνυμα εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων από τον πρωθυπουργό, με φόντο τις περιφερειακές αναταράξεις και τη συμπλήρωση 50 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΑΕ
Μητσοτάκης με διάδοχο Άμπου Ντάμπι