Πολιτική

Κοντονής για μεταγωγές Κουφοντίνα – Ξηρού: Ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ

Μετωπική επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τις αντιδράσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις μεταγωγές Κουφοντίνα και Χριστόδουλου Ξηρού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις μεταγωγές κρατουμένων ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε πως «ο στόχος είναι μικροπολιτικός όπως πάντοτε».
«Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έχει πάρει έναν ακροδεξιό κατήφορο. Αντιπολιτεύεται την Κυβέρνηση από θέσεις αυτού του τύπου και επιπέδου. Ακούμε επιχειρήματα και αιτιάσεις, τις οποίες είχαμε ακούσει κατά το παρελθόν εις βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου ότι δήθεν καθοδηγεί την τρομοκρατία, τη 17Ν κλπ.
Ποια είναι η ουσία του πράγματος: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εξαγγείλει από το Μάιο κάτι που υλοποιείται ήδη σταδιακά ότι οι φυλακές Κορυδαλλού πρέπει να καταστούν φυλακές υποδίκων. Διότι είναι αδιανόητο να συνευρίσκονται υπόδικοι και κατάδικοι σε έναν χώρο φυλακής για σοβαρά αδικήματα και επίσης είναι απαράδεκτο να έχουμε μεταγωγές υποδίκων από επαρχιακά καταστήματα κράτησης που έχουν τις δίκες τους στην Αθήνα. Όλο αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία, έξοδα αλλά και απασχόληση προσωπικού.
Είναι ποτέ δυνατόν να ακούμε αιτιάσεις για αποφάσεις της Επιτροπής Μεταγωγών λες και τις παίρνει η Κυβέρνηση; Όταν ένας κρατούμενος έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις να υποβάλει ένα αίτημα κι αυτό γίνεται δεκτό από την Επιτροπή Μεταγωγών, είναι ποτέ δυνατόν να λέμε ότι το αίτημα κάποιου κρατουμένου που έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινή για ορισμένα αδικήματα για αυτόν τον κρατούμενο δεν θα εξετάζεται και ο νόμος δεν θα ισχύει; Τότε δεν είμαστε Κράτος Δικαίου. Η Νέα Δημοκρατία έχει άλλη αντίληψη. Είχε καθιερώσει μέχρι και φυλακές Γ’ τύπου, την καταργήσαμε και πολύ σωστά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε. Δεν είχαν προσφέρει απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται θα επέλυαν και σήμερα δεν υπάρχουν ούτε κολαστήρια Γ’ τύπου, ούτε φυλακές πολυτελείας. Έχουμε καταστήματα κράτησης για όλους που εκτίουν την ποινή που τους επέβαλαν τα δικαστήρια. Είναι δε επίσης απαράδεκτο να λέγεται ότι μεταφέρθηκε ο συγκεκριμένος κρατούμενος ή και άλλοι σε αγροτικές φυλακές όταν ήδη υπάρχουν ισοβίτες εδώ και δεκαετίες σε αγροτικές φυλακές. Θεωρώ ότι είναι θετικό για τους κρατούμενος και ιδίως για όσους έχουν εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της ποινής τους να πηγαίνουν σε αγροτικές φυλακές γιατί η απασχόληση είναι προς όφελος των κρατουμένων. Είναι συνεπώς απαράδεκτα, απολύτως ψευδή και συκοφαντικά όσα λέγονται και δυστυχώς αυτή την πορεία της ακολουθεί ως δεκανίκι της δεξιάς πλέον και το ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης και Δούρου αποχαιρετούν τον Γιώργο Μαζωνάκη: «Τολμηρός και αντισυμβατικός – Επέμεινε μέχρι τέλους να ανήκει στον εαυτό του»
Τα μηνύματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του δημοφιλούς τραγουδιστή στα 54 του χρόνια
Γιώργος Μαζωνάκης
Ο Αδριανός Γολέμης, ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης που θα ταξιδέψει στο διάστημα – Στο Παρίσι γράφτηκε ιστορία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι ο Αδριανός, πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα πειράματα που θα διεξάγει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα αποτελέσει επίσης πηγή έμπνευσης για τα μικρά ελληνόπουλα»
διάστημα
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με Σαμαρά – Στόχος η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας»
Η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο την αυτοδυναμία και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιλογή τη μόνη «καθαρή πρόταση διακυβέρνησης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ένταση ανάμεσα σε Κωνσταντίνο Κυρανάκη και Κατερίνα Παπακωστοπούλου: «Εάν σας αρέσει να προσβάλλετε γυναίκα, δεν έχω πρόβλημα, θα σας ανταπαντήσω»
«Δεν θα συζητήσουμε δημόσια τον μισθό μου. Είναι προσωπικό δεδομένο, δεν σας αφορά», είπε η δημοσιογράφος στον βουλευ΄τ
Kατερίνα Παπακωστοπούλου και Κωνσταντίνος Κυρανάκης
9
Αύξηση της νόμιμης μετανάστευσης μετά τον νέο νόμο – Στις 64.095 οι εγκρίσεις μετακλήσεων το πρώτο οκτάμηνο
Σημαντική αύξηση στις εγκρίσεις μετακλήσεων εργαζομένων από τρίτες χώρες καταγράφεται το πρώτο οκτάμηνο του 2026 σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (Πηγή: Αντώνης Νικολόπουλος)
Αμάλ Κλούνεϊ και Κωνσταντίνος Τασούλας συναντιώνται 12 χρόνια μετά – Ο καλός σκοπός για τον οποίο έρχεται στην Ελλάδα η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αμάλ Κλούνεϊ επισκέπτεται την χώρα μας - Είχε αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Κλούνεϊ