Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Κοντονής για μεταγωγές Κουφοντίνα – Ξηρού: Ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ

Κοντονής για μεταγωγές Κουφοντίνα – Ξηρού: Ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ

Μετωπική επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τις αντιδράσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις μεταγωγές Κουφοντίνα και Χριστόδουλου Ξηρού.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις μεταγωγές κρατουμένων ο Υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε πως «ο στόχος είναι μικροπολιτικός όπως πάντοτε».
«Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας έχει πάρει έναν ακροδεξιό κατήφορο. Αντιπολιτεύεται την Κυβέρνηση από θέσεις αυτού του τύπου και επιπέδου. Ακούμε επιχειρήματα και αιτιάσεις, τις οποίες είχαμε ακούσει κατά το παρελθόν εις βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου ότι δήθεν καθοδηγεί την τρομοκρατία, τη 17Ν κλπ.
Ποια είναι η ουσία του πράγματος: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε εξαγγείλει από το Μάιο κάτι που υλοποιείται ήδη σταδιακά ότι οι φυλακές Κορυδαλλού πρέπει να καταστούν φυλακές υποδίκων. Διότι είναι αδιανόητο να συνευρίσκονται υπόδικοι και κατάδικοι σε έναν χώρο φυλακής για σοβαρά αδικήματα και επίσης είναι απαράδεκτο να έχουμε μεταγωγές υποδίκων από επαρχιακά καταστήματα κράτησης που έχουν τις δίκες τους στην Αθήνα. Όλο αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία, έξοδα αλλά και απασχόληση προσωπικού.
Είναι ποτέ δυνατόν να ακούμε αιτιάσεις για αποφάσεις της Επιτροπής Μεταγωγών λες και τις παίρνει η Κυβέρνηση; Όταν ένας κρατούμενος έχει τις νόμιμες προϋποθέσεις να υποβάλει ένα αίτημα κι αυτό γίνεται δεκτό από την Επιτροπή Μεταγωγών, είναι ποτέ δυνατόν να λέμε ότι το αίτημα κάποιου κρατουμένου που έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινή για ορισμένα αδικήματα για αυτόν τον κρατούμενο δεν θα εξετάζεται και ο νόμος δεν θα ισχύει; Τότε δεν είμαστε Κράτος Δικαίου. Η Νέα Δημοκρατία έχει άλλη αντίληψη. Είχε καθιερώσει μέχρι και φυλακές Γ’ τύπου, την καταργήσαμε και πολύ σωστά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε. Δεν είχαν προσφέρει απολύτως τίποτα. Ίσα ίσα δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται θα επέλυαν και σήμερα δεν υπάρχουν ούτε κολαστήρια Γ’ τύπου, ούτε φυλακές πολυτελείας. Έχουμε καταστήματα κράτησης για όλους που εκτίουν την ποινή που τους επέβαλαν τα δικαστήρια. Είναι δε επίσης απαράδεκτο να λέγεται ότι μεταφέρθηκε ο συγκεκριμένος κρατούμενος ή και άλλοι σε αγροτικές φυλακές όταν ήδη υπάρχουν ισοβίτες εδώ και δεκαετίες σε αγροτικές φυλακές. Θεωρώ ότι είναι θετικό για τους κρατούμενος και ιδίως για όσους έχουν εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της ποινής τους να πηγαίνουν σε αγροτικές φυλακές γιατί η απασχόληση είναι προς όφελος των κρατουμένων. Είναι συνεπώς απαράδεκτα, απολύτως ψευδή και συκοφαντικά όσα λέγονται και δυστυχώς αυτή την πορεία της ακολουθεί ως δεκανίκι της δεξιάς πλέον και το ΠΑΣΟΚ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις