Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Κοντονής σε δικαστικούς: “Δεν ανεχόμαστε την εξαίρεση κανενός! Έλεγχος για όλους”

Κοντονής σε δικαστικούς: “Δεν ανεχόμαστε την εξαίρεση κανενός! Έλεγχος για όλους”

«Η κυβέρνηση θα επιμείνει και να δούμε ποιος θα κουραστεί…» ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχολιάζοντας και τη νέα απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική και τη υπουργική απόφαση σχετικά με τις δηλώσεις του Πόθεν Έσχες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στη συζήτηση του Προϋπολογισμού ανέφερε «η κυβέρνηση δεν  έχει σύγκρουση με κανένα θεσμό ή με κάποια από τις συνταγματικές εξουσίες».

Και πρόσθεσε «μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ θέλω να δηλώσω ότι η κυβέρνηση  επιθυμεί διακαώς την  συνεργασία  της με όλους τους θεσμούς αλλά πάνω από όλα η κυβέρνηση θέτει ένα θέμα ισονομίας. Τον έλεγχο για όλους και για όλα. Εάν εμφιλοχωρήσουν εξαιρέσεις όπως στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, όπως και σε αυτή την απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ τότε η αλήθεια είναι ότι νόμος για πόθεν έσχες δεν υφίσταται, δεν υπάρχει. Και όποιος λέει το αντίθετο κοροϊδεύει της κοινωνία…»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μάλιστα, διευκρίνισε πως «δεν μπορεί να λες ότι πρέπει να δηλώσεις τις τραπεζικές σου καταθέσεις και την περιουσία σου και από την άλλη ότι δεν έχεις υποχρέωση να δηλώσεις τα μετρητά που έχεις στην θυρίδα».

“Αυτές οι αποφάσεις” είπε «κατά διολισθαίνουν την λαϊκή επιταγή για διαφάνεια Και αυτό να κρατήστε το… Η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να θέλει την διαφάνεια για όλους και για όλα και θα δούμε ποιος θα κουραστεί… Η κυβέρνηση επανέρχεται σήμερα για να δούμε ποιος θα κουραστεί. Η κυβέρνηση που θα επιμείνει στην διαφάνεια και τον έλεγχο ή όλοι εκείνοι που συντάσσονται πίσω από καθεστώτα αδιαφάνειας και μη έλεγχου; Και θα λογοδοτήσουν στον λαό…»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις