Πολιτική

Κοντονής στον Άρειο Πάγο: Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό

Το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου πέρασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να καταθέσει στην ανακρίτρια του Δικαστικού  Συμβουλίου  του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου η οποία ερευνά την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Κοντονής σε δήλωσή του επισήμανε ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό, αλλά συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικότερα, προσερχόμενος στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Κοντονής, τόνισε: «Ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα, κυρίως στη Βουλή και σε δημόσιες τοποθετήσεις ισχύει. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη. Το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αντικείμενο  δικαστικής έρευνας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου για Μαδούρο: «Δεν υπήρξε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου αλλά σύλληψη ναρκέμπορου – Αφού κλαίνε Αριστεροί και Βελόπουλος, το βλέπουμε θετικά»
«Όποιος θέλει να υπερασπιστεί τον Μαδούρο, να πάει να ζήσει στη Βενεζουέλα» τόνισε η πρόεδρος της «Φωνής Λογικής»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
42
Άκης Σκέρτσος για την απώλεια του αδελφού του και τα Τέμπη: «Ας μιλήσουμε από καρδιάς για το δράμα»
Ο υπουργός Επικρατείας απευθύνει έκκληση για σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στους θεσμούς, προειδοποιώντας για τους κινδύνους της πολιτικής εργαλειοποίησης του πένθους και της διολίσθησης στον διχασμό.
Άκης Σκέρτσος