Πολιτική

Κοντονής στον Άρειο Πάγο: Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου πέρασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να καταθέσει στην ανακρίτρια του Δικαστικού  Συμβουλίου  του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου η οποία ερευνά την υπόθεση της σκευωρίας της Novartis μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Κοντονής σε δήλωσή του επισήμανε ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι υπαρκτό, αλλά συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικότερα, προσερχόμενος στο Μέγαρο του Αρείου Πάγου ο κ. Κοντονής, τόνισε: «Ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα, κυρίως στη Βουλή και σε δημόσιες τοποθετήσεις ισχύει. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη. Το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αντικείμενο  δικαστικής έρευνας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
17
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κάλπη, εκλογές 201
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7