Πολιτική

Κοντοζυγώνει ο ανασχηματισμός: Τι σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ποια υπουργεία είναι στο… μικροσκόπιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σενάρια ανασχηματισμού έρχονται στο φως. Με απώτερο ορίζοντα τον Σεπτέμβρη, όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το… νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα σηματοδοτήσει το… νέο ξεκίνημα μετά την σκληρή περιπέτεια της πανδημίας.

Φωτιές άναψαν στα υπουργικά γραφεία καταρχήν οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στην εκπομπή «direct» του Alpha, όπου δήλωσε με νόημα ότι… σε μία ομάδα δεν μπορεί όλη η ενδεκάδα να αποδίδει το ίδιο! Κι αμέσως… μύρισε ανασχηματισμός και όλοι θέλουν να… μάθουν τι σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προφανώς ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη και τη μεγάλη εικόνα για ολόκληρη την κυβέρνηση. Και προφανώς όλοι και όλα αξιολογούνται» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πυροδοτώντας περαιτέρω τα σενάρια…

Δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη που πιστεύουν ότι ο ανασχηματισμός είναι ένα από τα επόμενα χαρτιά που έχει στο μανίκι του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να ρίξει στο τραπέζι… Όπως δηλώνουν σε συνομιλητές τους, η εκτίμηση τους είναι ότι οπωσδήποτε το φθινόπωρο το υπουργικό συμβούλιο θα έχει άλλη σύνθεση.

Τα δυο σενάρια για το… timing του ανασχηματισμού

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχουν δύο απόψεις για τον καταλληλότερο χρόνο να αλλάξει το κυβερνητικό σχήμα.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το καλύτερο timing για τον ανασχηματισμό είναι να συμπέσει με τη συμπλήρωση 2 χρόνων της κυβέρνησης στην εξουσία, δηλαδή κοντά στις 7 Ιουλίου. Το σκεπτικό είναι ότι ως τότε η χώρα θα έχει επιστρέψει σε μία καταρχήν κανονικότητα, η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει όλο το πλάνο στήριξης όσων επλήγησαν από την πανδημία, ο τουρισμός θα έχει αρχίσει να σημειώνει ανοδική πορεία… Τότε εκτιμούν ότι είναι η στιγμή η κυβέρνηση να δώσει το σήμα ότι ξεκινά να ξετυλίγει το μεταρρυθμιστικό της έργο, στη μετά την πανδημία εποχή.

Η εναλλακτική πρόταση στο τραπέζι είναι ο ανασχηματισμός να γίνει κοντά στον Δεκαπεντάγουστο, σε μια εποχή που η επικαιρότητα παραδοσιακά είναι «χαλαρή», και πριν την τελική ευθεία για την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο της αξιολόγησης από τον πρωθυπουργού είναι βασικά τα υπουργεία που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ μεταξύ άλλων, στον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη φέρεται να είναι η ενίσχυση του οικονομικού επιτελείου προκειμένου να «τρέξει» πιο γρήγορα η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 63
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6