Πολιτική

Κόντρα Φίλη – Κεραμέως για τα Τέμπη: «Πολιτικά τα αίτια» – «Ντροπή σου»

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Νίκος Φίλης μίλησε στη Βουλή για «δολοφονία παιδιών» στα Τέμπη και υποστήριξε ότι τα αίτια της τραγωδίας είναι «πολιτικά». Η φράση του αυτή έφερε θύελλα αντιδράσεων στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας με την Νίκη Κεραμέως να λέει: «Ντροπή σας».

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε από το βήμα της Βουλής: «Στο υπουργείο Παιδείας είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτήτριες και φοιτητές. Αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, έτσι ώστε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, λέγοντας: «Πένθος και οργή συνέχει τη χώρα. Αλλά και οργή που δεν μπορούμε να την αφήσουμε έτσι. Οργή απέναντι σε μια πολιτική που βλέπει την ύπαρξη τους σαν αριθμό. Τους βλέπει σαν υπεράριθμους. Η βία είναι ο θάνατος 57 και πλέον ανθρώπων. Είναι πολιτικά τα αίτια της τραγωδίας».

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας άρχιζαν να φωνάζουν λέγοντας «ντροπή σας» με τον Νίκο Φίλη να ζητά «να σεβαστούμε τη δολοφονία των παιδιών και τον τραυματισμό αθώων συμπολιτών μας εχθές στο Σύνταγμα. Γύρω μας εκτυλίσσεται μια ανείπωτη βία».

«Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται. Όχι μετά από πέντε ημέρες. Ποια συγγνώμη όταν χτυπάτε τα παιδιά στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η Bουλή των Ελλήνων είναι υπόλογη για αυτό που συνέβη. Όχι όλη η βουλή. Η πλειοψηφία. Μετατρέπει ένα πένθος σε πεδίο για πολιτική κόντρα. Ρωτώ την κυρία υπουργό θα δείξει ένα ανάλγητο πρόσωπο στα παιδιά που κατέβηκαν να διαδηλώσουν; Θα καταμετρηθούν οι απουσίες;» συνέχισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Τότε η Νίκη Κεραμέως απάντησε εκτός μικροφώνου «ντροπή σας».

«Δεν έχετε δικαίωμα μόνο εσείς να πενθείτε κυρία μου. Τα παιδιά δεν μπορούν να πενθήσουν» είπε ο Νίκος Φίλης. Όταν η Κατερίνα Παπακώστα είπε πως δεν υπήρξε καμία συγγνώμη για το Μάτι, ο Νίκος Φίλης ανέβασε τους τόνους λέγοντας: «Ντροπή σου ντροπή σου. Άντε από εδώ. Τέτοιος συμψηφισμός νεκρών στη Βουλή; Ντροπή σου, ντροπή σου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg για το λιμάνι του Πειραιά: Με τις ΗΠΑ έχουμε υπογράψει αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες χωρίς να αμφισβητούμε επενδύσεις του παρελθόντος
«Έχουμε ήδη υπογράψει συμφωνίες που αποδεικνύουν ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε αμοιβαία επωφελείς ρυθμίσεις χωρίς να αμφισβητούμε τις επενδύσεις που έγιναν στο παρελθόν και των οποίων η δομή πρέπει να γίνει σεβαστή»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόβλημα με το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία είναι η παραχώρηση εδαφών – Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος
«Η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτη επιστροφή, παράγει πρωτογενή πλεονάσματα, το χρέος βελτιώνεται, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι υψηλότερος κι έχουμε αποδείξει ότι η κρίση ανήκει στο παρελθόν»
O Κυριάκος Μητσοτάκης 16
Κοντά στις 16 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ σε τρεις δημοσκοπήσεις – Το «αγκάθι» της ακρίβειας και οι απαντήσεις για νέα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά
Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι πολίτες θεωρούν ότι είναι το θέμα που δυσκολεύει περισσότερο την κυβέρνηση σήμερα ενώ η πλειοψηφία χαρακτηρίζει λάθος τους χειρισμούς για τα ΕΛΤΑ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI 16