Πολιτική

Κόντρα Φίλη – Κεραμέως για τα Τέμπη: «Πολιτικά τα αίτια» – «Ντροπή σου»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Νίκος Φίλης μίλησε στη Βουλή για «δολοφονία παιδιών» στα Τέμπη και υποστήριξε ότι τα αίτια της τραγωδίας είναι «πολιτικά». Η φράση του αυτή έφερε θύελλα αντιδράσεων στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας με την Νίκη Κεραμέως να λέει: «Ντροπή σας».

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε από το βήμα της Βουλής: «Στο υπουργείο Παιδείας είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτήτριες και φοιτητές. Αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, έτσι ώστε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, λέγοντας: «Πένθος και οργή συνέχει τη χώρα. Αλλά και οργή που δεν μπορούμε να την αφήσουμε έτσι. Οργή απέναντι σε μια πολιτική που βλέπει την ύπαρξη τους σαν αριθμό. Τους βλέπει σαν υπεράριθμους. Η βία είναι ο θάνατος 57 και πλέον ανθρώπων. Είναι πολιτικά τα αίτια της τραγωδίας».

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας άρχιζαν να φωνάζουν λέγοντας «ντροπή σας» με τον Νίκο Φίλη να ζητά «να σεβαστούμε τη δολοφονία των παιδιών και τον τραυματισμό αθώων συμπολιτών μας εχθές στο Σύνταγμα. Γύρω μας εκτυλίσσεται μια ανείπωτη βία».

«Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται. Όχι μετά από πέντε ημέρες. Ποια συγγνώμη όταν χτυπάτε τα παιδιά στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η Bουλή των Ελλήνων είναι υπόλογη για αυτό που συνέβη. Όχι όλη η βουλή. Η πλειοψηφία. Μετατρέπει ένα πένθος σε πεδίο για πολιτική κόντρα. Ρωτώ την κυρία υπουργό θα δείξει ένα ανάλγητο πρόσωπο στα παιδιά που κατέβηκαν να διαδηλώσουν; Θα καταμετρηθούν οι απουσίες;» συνέχισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Τότε η Νίκη Κεραμέως απάντησε εκτός μικροφώνου «ντροπή σας».

«Δεν έχετε δικαίωμα μόνο εσείς να πενθείτε κυρία μου. Τα παιδιά δεν μπορούν να πενθήσουν» είπε ο Νίκος Φίλης. Όταν η Κατερίνα Παπακώστα είπε πως δεν υπήρξε καμία συγγνώμη για το Μάτι, ο Νίκος Φίλης ανέβασε τους τόνους λέγοντας: «Ντροπή σου ντροπή σου. Άντε από εδώ. Τέτοιος συμψηφισμός νεκρών στη Βουλή; Ντροπή σου, ντροπή σου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη ΔΕΘ – «Πεταμένα λεφτά το rebranding», «έχει ροπή στο ψέμα»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός «παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος» - «Δεν τον είδαν, δεν τον ξέρουν», απαντά το ΠΑΣΟΚ για τον Γιώργο Σιακαντάρη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κυβερνητική πρόταση, άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ, μήνυμα κατά των προσωπικών στρατηγικών και το «Μου ’φαγες όλα τα δαχτυλίδια»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έθεσε ως εκλογικό στόχο την πρωτιά, υπερασπίστηκε το οικονομικό του πρόγραμμα και παρουσίασε τους όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης - Η αυτοκριτική για το παρελθόν, τα 12 μίλια και οι αιχμές κατά Μητσοτάκη
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
9
Τσίπρας από τη ΔΕΘ στο newsit.gr: «Ήμουν ανεκτικός σε προσωπικές στρατηγικές – Αυτό δεν θα επαναληφθεί»
Η απάντηση στην ερώτηση του Πέτρου Κατσάκου για στελέχη που κινούνται εκτός κομματικής γραμμής – «Έπαθα και έμαθα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα για ενότητα, πειθαρχία και αυτοπειθαρχία στην ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
33
Ο Αδριανός Γολέμης, ο πρώτος Έλληνας αστροναύτης που θα ταξιδέψει στο διάστημα – Στο Παρίσι γράφτηκε ιστορία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πιστεύω ότι ο Αδριανός, πέρα από τα πολύ ενδιαφέροντα πειράματα που θα διεξάγει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα αποτελέσει επίσης πηγή έμπνευσης για τα μικρά ελληνόπουλα»
διάστημα 17
Παύλος Μαρινάκης: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με Σαμαρά – Στόχος η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας»
Η Νέα Δημοκρατία έχει ως στόχο την αυτοδυναμία και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επιλογή τη μόνη «καθαρή πρόταση διακυβέρνησης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης