Πολιτική

Κόντρα Φίλη – Κεραμέως για τα Τέμπη: «Πολιτικά τα αίτια» – «Ντροπή σου»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Νίκος Φίλης μίλησε στη Βουλή για «δολοφονία παιδιών» στα Τέμπη και υποστήριξε ότι τα αίτια της τραγωδίας είναι «πολιτικά». Η φράση του αυτή έφερε θύελλα αντιδράσεων στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας με την Νίκη Κεραμέως να λέει: «Ντροπή σας».

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε από το βήμα της Βουλής: «Στο υπουργείο Παιδείας είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτήτριες και φοιτητές. Αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, έτσι ώστε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, λέγοντας: «Πένθος και οργή συνέχει τη χώρα. Αλλά και οργή που δεν μπορούμε να την αφήσουμε έτσι. Οργή απέναντι σε μια πολιτική που βλέπει την ύπαρξη τους σαν αριθμό. Τους βλέπει σαν υπεράριθμους. Η βία είναι ο θάνατος 57 και πλέον ανθρώπων. Είναι πολιτικά τα αίτια της τραγωδίας».

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας άρχιζαν να φωνάζουν λέγοντας «ντροπή σας» με τον Νίκο Φίλη να ζητά «να σεβαστούμε τη δολοφονία των παιδιών και τον τραυματισμό αθώων συμπολιτών μας εχθές στο Σύνταγμα. Γύρω μας εκτυλίσσεται μια ανείπωτη βία».

«Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται. Όχι μετά από πέντε ημέρες. Ποια συγγνώμη όταν χτυπάτε τα παιδιά στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η Bουλή των Ελλήνων είναι υπόλογη για αυτό που συνέβη. Όχι όλη η βουλή. Η πλειοψηφία. Μετατρέπει ένα πένθος σε πεδίο για πολιτική κόντρα. Ρωτώ την κυρία υπουργό θα δείξει ένα ανάλγητο πρόσωπο στα παιδιά που κατέβηκαν να διαδηλώσουν; Θα καταμετρηθούν οι απουσίες;» συνέχισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Τότε η Νίκη Κεραμέως απάντησε εκτός μικροφώνου «ντροπή σας».

«Δεν έχετε δικαίωμα μόνο εσείς να πενθείτε κυρία μου. Τα παιδιά δεν μπορούν να πενθήσουν» είπε ο Νίκος Φίλης. Όταν η Κατερίνα Παπακώστα είπε πως δεν υπήρξε καμία συγγνώμη για το Μάτι, ο Νίκος Φίλης ανέβασε τους τόνους λέγοντας: «Ντροπή σου ντροπή σου. Άντε από εδώ. Τέτοιος συμψηφισμός νεκρών στη Βουλή; Ντροπή σου, ντροπή σου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συμβούλιο της Ευρώπης για Ελλάδα: «Ανθεκτική» η δημοκρατία αλλά με ανοιχτά μέτωπα σε Predator, διαφθορά και μετανάστευση
Το πρώτο ψήφισμα περιοδικής αξιολόγησης μετά το 2018 καταγράφει την πρόοδο μετά την οικονομική κρίση και επισημαίνει «σημαντικές επίμονες προκλήσεις» στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Στρασβούργο 5
Μαρινάκης για τα νέα μέτρα Μητσοτάκη: «Δεν έχουμε αυταπάτη ότι φτάνουν» – «Δίνουμε ό,τι παραπάνω αντέχει η οικονομία»
Η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν για «ρήτρα διαφυγής», η νέα στήριξη για τα καύσιμα και οι 120 δόσεις - «Όλους μας κρίνουν οι πολίτες», το μήνυμα προς τα κυβερνητικά στελέχη
Παύλος Μαρινάκης
10
Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία: Να αφαιρεθούν οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές αναφορές
Η υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η λανθασμένη ορολογία παραβιάζει τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας - Τι είπε για Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο Β΄
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν για το ενεργειακό κόστος – Τα μέτρα που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ
Στο επίκεντρο της επιστολής Μητσοτάκη, η αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ και το να μην προσμετρώνται στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς τα προσωρινά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη έως ένα συγκεκριμένο όριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 17