Πολιτική

Κόντρα Φίλη – Κεραμέως για τα Τέμπη: «Πολιτικά τα αίτια» – «Ντροπή σου»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Νίκος Φίλης μίλησε στη Βουλή για «δολοφονία παιδιών» στα Τέμπη και υποστήριξε ότι τα αίτια της τραγωδίας είναι «πολιτικά». Η φράση του αυτή έφερε θύελλα αντιδράσεων στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας με την Νίκη Κεραμέως να λέει: «Ντροπή σας».

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε από το βήμα της Βουλής: «Στο υπουργείο Παιδείας είμαστε διπλά συντετριμμένοι, γιατί κόπηκε το νήμα της ζωής και σε φοιτήτριες και φοιτητές. Αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, έτσι ώστε η συγγνώμη μας να μετουσιωθεί σε πράξεις έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά ανάλογες καταστάσεις».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, λέγοντας: «Πένθος και οργή συνέχει τη χώρα. Αλλά και οργή που δεν μπορούμε να την αφήσουμε έτσι. Οργή απέναντι σε μια πολιτική που βλέπει την ύπαρξη τους σαν αριθμό. Τους βλέπει σαν υπεράριθμους. Η βία είναι ο θάνατος 57 και πλέον ανθρώπων. Είναι πολιτικά τα αίτια της τραγωδίας».

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας άρχιζαν να φωνάζουν λέγοντας «ντροπή σας» με τον Νίκο Φίλη να ζητά «να σεβαστούμε τη δολοφονία των παιδιών και τον τραυματισμό αθώων συμπολιτών μας εχθές στο Σύνταγμα. Γύρω μας εκτυλίσσεται μια ανείπωτη βία».

«Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται. Όχι μετά από πέντε ημέρες. Ποια συγγνώμη όταν χτυπάτε τα παιδιά στην πλατεία Συντάγματος. Αυτή η Bουλή των Ελλήνων είναι υπόλογη για αυτό που συνέβη. Όχι όλη η βουλή. Η πλειοψηφία. Μετατρέπει ένα πένθος σε πεδίο για πολιτική κόντρα. Ρωτώ την κυρία υπουργό θα δείξει ένα ανάλγητο πρόσωπο στα παιδιά που κατέβηκαν να διαδηλώσουν; Θα καταμετρηθούν οι απουσίες;» συνέχισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Τότε η Νίκη Κεραμέως απάντησε εκτός μικροφώνου «ντροπή σας».

«Δεν έχετε δικαίωμα μόνο εσείς να πενθείτε κυρία μου. Τα παιδιά δεν μπορούν να πενθήσουν» είπε ο Νίκος Φίλης. Όταν η Κατερίνα Παπακώστα είπε πως δεν υπήρξε καμία συγγνώμη για το Μάτι, ο Νίκος Φίλης ανέβασε τους τόνους λέγοντας: «Ντροπή σου ντροπή σου. Άντε από εδώ. Τέτοιος συμψηφισμός νεκρών στη Βουλή; Ντροπή σου, ντροπή σου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλαγές στα τεκμήρια, την προκλητικότητα της Άγκυρας και την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης
Ο Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης: «Εκλογές την άνοιξη του 2027 – Το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους πολίτες»
Pροανήγγειλε ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τον οικονομικό προγραμματισμό για το επόμενο έτος και το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 33
Το σχέδιο Τσίπρα για τη ΔΕΘ: «Να παράγουμε περισσότερο, να μοιραζόμαστε δικαιότερα, να ζούμε καλύτερα»
Με «έντιμη διακυβέρνηση, δίκαιη ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη - Η σύγκλιση με την Ευρώπη γίνεται ο κεντρικός εθνικός στόχος
Αλέξης Τσίπρας 24
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Το 2023 είπα ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τώρα λέω ότι πριν τις εκλογές θα τα έχει ξεπεράσει
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κοζάνη 221