Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κόντρα για τη «μη εντολή κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια» – Φάνης Σπανός: Δεν το είπα ποτέ

Κόντρα για τη «μη εντολή κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια» – Φάνης Σπανός: Δεν το είπα ποτέ

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μετά τη δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ισχυρίστηκε ότι υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια. Ο ίδιος ο περιφερειάρχης διαψεύσει, ενώ στη… «μάχη» μπήκαν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τις δηλώσεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα φέρεται να είπε ο Φάνης Σπανός κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την κατάσταση μετά τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έκανε δήλωση για να διευκρινίσει τι είπε και να επιτεθεί στους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο Φάνης Σπανός ζήτησε να μη γίνεται διαστρέβλωση, είπε ότι ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε εντολή να μη σβήσει η φωτιά και ζήτησε να τους… αφήσουν έξω από πολιτικά παιχνίδια.

Ανέφερε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: «Επειδή ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τοποθέτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του παραθέτω λοιπόν αυτά που είπα στο συμβούλιο και θα παρακαλούσα να μην επιχειρείται η διαστρέβλωσή τους:

Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της πυροσβεστικής.

Άκουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών.

Άλλο πράγμα οι ελλείψεις και τα λάθη που επισημάναμε και άλλο πράγμα οι θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό και μας κάνουν μόνο κακό.

Επειδή έχω μάθει να μιλάω μόνο τη γλώσσα της αλήθειας και αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Παρακαλώ, αφήστε μας έξω από τα πολιτικά παίγνια, να δουλέψουμε για να ξαναστήσουμε τον τόπο μας».

Κόντρα Οικονόμου – Ηλιόπουλου

Η δήλωση που υποτίθεται ότι έκανε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ήταν το βασικό θέμα της πολιτικής συζήτησης νωρίς το πρωί της Τετάρτης (25.08.2021).

Το σχολίασαν τόσο ο Κώστας Ζαχαριάδης όσο και ο Νάσος Ηλιόπουλος, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ανάρτηση στο Facebook, όπου έθεσε το ερώτημα αν «υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης στην Εύβοια;» και πρόσθεσε: «Αυτός που πρέπει να απαντήσει είναι ο κ. Μητσοτάκης. Η ευθύνη για την καταστροφή είναι δική του».

 

Στην ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου «απάντησε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Ο κ. Σπανός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας που υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπίμως η τοποθέτησή του αποκρύπτεται. Δεν μας αιφνιδιάζει αφού κάθε φορά που οι θέσεις του δεν απηχούν στην πραγματικότητα, κατασκευάζει μια πραγματικότητα στα μέτρα του», τόνισε.

«Οι δηλώσεις του κ. Σπανού προκαλούν ανατριχίλα και σοκ. Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση, να δώσει εξηγήσεις, να αποδώσει ευθύνες», είχε τονίσει νωρίτερα σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Στον Κώστα Ζαχαριάδη ανέλαβε να απαντήσει ο για λογαριασμό της ΝΔ, ο Νίκος Ρωμάς, με ανάρτηση στο twitter. «Ο κ. Ζαχαριάδης σε πρωινή εκπομπή σκοπίμως απέκρυψε τη παρακάτω δήλωση Σπανού, προκειμένου να στρώσει το χαλί στον κ. Τσίπρα για να συνεχίσει και σήμερα την αναζήτηση ψήφων πάνω στις στάχτες», σημείωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις