Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τους Ποινικούς Κώδικες και τη διαφθορά

Κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ

Στα χαρακώματα κυβερνητικός εκπρόσωπος και ΣΥΡΙΖΑ για την διάταξη περί αποδέσμευσης λογαριασμών προσώπων που ελέγχονται για υποθέσεις διαφθοράς.

«Τόσο πολύ νοιάζεται ο κ. Τσίπρας για το ζήτημα των Ποινικών Κωδίκων που δεν πήγε καν στη Βουλή για να ψηφίσει στη χθεσινοβραδινή ονομαστική ψηφοφορία, όπως έκανε ο Πρωθυπουργός. Επέλεξε το φθηνό λαϊκισμό».

Έτσι απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τους νέους Ποινικούς Κώδικες και την αποδέσμευση λογαριασμών προσώπων που ελέγχονται για υποθέσεις διαφθοράς.

«Στην ουσία του ζητήματος, μετά τη χθεσινή τροποποίηση που επέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε καμία παλαιά υπόθεση δεν αποδεσμεύονται αυτόματα λογαριασμοί και λοιπά περιουσιακά στοιχεία, καθώς το σχετικό Δικαστικό Συμβούλιο μπορεί, εντός τριών μηνών, να ζητήσει να παραμείνουν δεσμευμένα προκειμένου να εξετάσει την ουσία των σχετικών υποθέσεων», αναφέρει ακόμη ο κ. Πέτσας.

«Βέβαια, θα περίμενε κανείς από μια σοβαρή αντιπολίτευση να νοιάζεται για την πολύχρονη ταλαιπωρία τόσων συμπολιτών μας που άδικα παραμένουν όμηροι των πολύ αργών ρυθμών εξέτασης των υποθέσεων τους. Και μάλιστα όμηροι, χωρίς να τους έχει καν ασκηθεί ποινική δίωξη, δηλαδή μια διαδικασία που δεν υπάρχει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ίσως και παγκοσμίως, και που σε κάθε περίπτωση δεν συνάδει με ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για αυτό. Ούτε και ενδιαφέρεται για τους συμπολίτες μας που υφίστανται τόση ταλαιπωρία. Φαίνεται ότι όλοι αυτοί περισσεύουν στον “ΣΥΡΙΖΑ του 3%” με τον οποίο φλερτάρει ο κ. Τσίπρας», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Πέτσας δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε ότι «ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξέχασε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει για φθηνό λαϊκισμό και τους Financial Times που κάνουν τις αποκαλύψεις».

«Πέρα από τις γελοίες δικαιολογίες, ο κ. Πέτσας δεν είπε τίποτα για την ταμπακιέρα. Με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων ελέγχονταν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αποδεσμεύονταν μόνο εάν δικαιώνονταν τελεσίδικα, ενώ τώρα, πριν υπάρξει καν διερεύνηση του κατά πόσο εμπλέκονται όντως σε δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, θα μπορούν να παίρνουν πίσω τα χρήματά τους, ακόμα και αν εν συνεχεία καταδικαστούν», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, που διατυπώνει τρία ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

1. Με τη διάταξη που πέρασε η κυβέρνηση ευνοεί ή όχι υπόδικους τραπεζίτες, επιχειρηματίες και εφοπλιστές, στους οποίους επιστρέφεται άνω του 1 δισ. ευρώ, όπως λένε και οι Financial Times;

2. Ως «όμηρους συμπολίτες μας» από «την αργή εξέταση των υποθέσεων», τους οποίους απελευθερώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εννοεί «υπόδικους τραπεζίτες, επιχειρηματίες και εφοπλιστές», όπως καταγγέλλουν οι Financial Times ή διαψεύδει και τους FT;

3. Αφού είναι τόσο φθηνός λαϊκισμός, γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις