Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κόντρα Λεβέντη – Μαξίμου! “Ο Τσίπρας μου είπε ότι πάμε σε εκλογές” – “Η ανάγκη του για δημοσιότητα ξεπερνά τον ρόλο του ως σοβαρού πολιτικού αρχηγού”

Κόντρα Λεβέντη – Μαξίμου! “Ο Τσίπρας μου είπε ότι πάμε σε εκλογές” – “Η ανάγκη του για δημοσιότητα ξεπερνά τον ρόλο του ως σοβαρού πολιτικού αρχηγού”

Διαψεύδει κατηγορηματικά, με σκληρούς μάλιστα χαρακτηρισμούς, το Μέγαρο Μαξίμου όσα δήλωσε (ή επινόησε, κατά την κυβέρνηση) σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σε επικοινωνία με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, σημείωναν τα εξής: «Ο κ. Λεβέντης είχε ήδη επινοήσει κατά τις μέχρι τώρα δηλώσεις του αρκετές αναφορές που ουδέποτε έκανε ο πρωθυπουργός. Προφανώς η ανάγκη του για δημοσιότητα ξεπερνά τον ρόλο του ως πολιτικού αρχηγού με στοιχειώδη σοβαρότητα».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real fm» είχε υποστηρίξει ότι κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, εκείνος του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών λόγω του Σκοπιανού.

Λεβέντης: Ο Τσίπρας μου είπε ότι ο Καραμανλής διαπραγματευόταν το “Macedonia Skopje”

Το Σάββατο (27.01.2018) ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Λεβέντη για να τον ενημερώσει όπως και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός μου είπε ότι στο Βουκουρέστι το 2008 ο Καραμανλής διαπραγματευόταν το όνομα «Macedonia Skopje» . Οι σκοπιανοί το θέτουν αυτό ως πήχη και ξεκινούν από εκεί . Εγώ και με το «Nova Makedonija» είμαι σφόδρα αντίθετος .Η Μακεδονία δεν είναι κανενός, είναι Ελλάδα και σ΄ αυτό δεν χωρούν εκπτώσεις. Είπα στον πρωθυπουργό να μην κουβαλήσει αυτό το στίγμα”.

“Ο Τσίπρας σηκώνει το σταυρό για θέμα που δεν φταίει”

Ο κ. Λεβέντης σημείωσε πως “δεν με άκουσε ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης και τώρα ο Τσίπρας σηκώνει μόνος του τον σταυρό για θέμα που δεν φταίει. Του είπα ότι αντί να ξεκινάμε την διαπραγμάτευση δίνοντας σύνθετη ονομασία πρέπει πρώτα να ζητήσουμε ανταλλάγματα και να πάρει η άλλη πλευρά την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να μην παραιτηθούμε από το όνομα”.

«Η τακτική της γειτονικής χώρας με τα αλυτρωτικά προσβάλει την Ελλάδα . Η θέση μου είναι να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση από μηδενική βάση και αν γίνει έτσι , είπα στον πρωθυπουργό , όλος ο λαός θα είναι μαζί του και πρώτος εγώ “.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει αναδιάταξη στο πολιτικό σκηνικό για το θέμα του ονόματος χαρακτήρισε το θέμα της μετακίνησης βουλευτών αισχρό φαινόμενο. Όποιος προδίδει την εντολή του λαού έχει συνέπειες, ανέφερε ο κ.Λεβέντης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις