Πολιτική

Κόντρα Μενδώνη – Σκουρολιάκου για τη μεγάλη φωτιά στις Μυκήνες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την πυρκαγιά στις Μυκήνες σημειώθηκε μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρολιάκου στη Βουλή τη Δευτέρα (31.08.2020).

Για τη φωτιά που απείλησε τον αρχαιολογικό χώρο στις Μυκήνες ο Πάνος Σκουρολιάκος είπε πως «θέλω να καταθέσω την θλίψη μου για το ατυχές γεγονός της φωτιάς στην Μυκήνες. Εάν έπρεπε ή εάν θα μπορούσαμε να την είχαμε προλάβει περιμένουμε να μας το πουν οι ειδικοί. Δύο, όμως, φωτιές, έχουμε όλες σε αρχαιολογικά μνημεία. Η μία ήταν στην Αρχαία Ολυμπία και η άλλη στις Μυκήνες. Και τις δύο φωτιές τις είχαμε με κυβέρνηση της ΝΔ».

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως «πράγματι, μια φωτιά σ’ έναν αρχαιολογικό χώρο είναι από μόνο του ένα θλιβερό γεγονός. Ο κρατικός μηχανισμός όμως κινητοποιήθηκε έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν και δεν κινδύνευσαν οι αρχαιότητες[…] Φωτιές δεν είχαμε μόνο δύο φορές σε αρχαιολογικούς χώρους , όπως είπατε, θα μπορούσα να σας αναφέρω και άλλες που υπήρξαν σε αρχαιολογικούς χώρους. Σημαντικό όμως, δεν είναι τι ψευδώς συνέβη σε μια φωτιά[…] Είναι ατυχές το γεγονός ότι υπήρξε μια φωτιά , είναι όμως, ευτυχές ότι δεν έχουμε ζημίες στα μνημεία…».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε στην υπουργό ότι «σήμερα το πρωί ήμουν στις Μυκήνες και η κατάσταση πόρρω απέχει από αυτά που είπατε και παρουσιάσατε… Είστε η Υπουργός που επί της θητείας της κάηκαν οι Μυκήνες».

Η κυρία Λίνα Μενδώνη του απάντησε πως «είμαι περήφανη που δεν κάηκαν τα μνημεία, τα καμένα χόρτα είναι μια δυσάρεστη εικόνα στο χώρο, αλλά μην μιλάμε στο σπίτι του Καμμένου για φωτιές[…] όχι, δεν ντρέπομαι για την Εφορία Αρχαιοτήτων της Αργολίδας που είχε προβλέψει και δεν υπήρχε καμία αρχαιότητα στο χώρο για να καεί..».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Γαλάζια ανάπτυξη τύπου Βιολάντα»: Σφοδρή επίθεση Τεμπονέρα στην κυβέρνηση για τις καταγγελίες εργαζομένων
Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία από την έκρηξη και την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, νέες καταγγελίες γύρω από την υπόθεση προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις
Διονύσης Τεμπονέρας
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε έναν αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα με συμμαχίες και με σχέδιο, προτεραιότητά μας το κόστος ζωής
«Με την Τουρκία, είναι αναγκαίο να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, όμως ο ουσιαστικός διάλογος όμως δεν μπορεί να συνυπάρχει με μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 118
Η επόμενη μέρα στην ΕΛΑΣ: Από την οργανωτική συγκρότηση στην «πολιτική κατάληψη» της περιφέρειας
Το επιτελείο Τσίπρα περνά από τη φάση της ίδρυσης στη φάση της εξάπλωσης - Το στοίχημα των 59 περιφερειών, οι περιοδείες και η προσπάθεια να αποκτήσει το νέο κόμμα πραγματικές ρίζες στην κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 17