Πολιτική

Κόντρα Παπαγγελόπουλου – Χατζηδάκη με… άρωμα Πολάκη

Μαίνεται η έντονη πολιτική, αντιπαράθεση ανάμεσα στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Κωστή Χατζηδάκη με αφορμή τις αναφορές Πολάκη για συλλήψεις.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (17.10.2018) ο κ. Παπαγγελόπουλος αντέδρασε έντονα, δίνοντας απάντηση με δήλωσή του στον κ. Χατζηδάκη, κάνοντας λόγο για “ανόητη, απελπισμένη, παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής του”, υπερασπιζόμενος, παράλληλα, τον Χρήστο Πολάκη.

Συγκεκριμένα η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

“Άλλη μια ανόητη, απελπισμένη, παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής μου. Εγώ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών που έγιναν από την προηγούμενη Κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους. Ουδεμία αναφορά έκανα για διώξεις πολιτικών. Είναι προφανής λοιπόν η παραποίηση των λόγων μου. Αλλά όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Η ‘άγνωστη’ φωνή που έδινε εντολές σε εισαγγελέα, θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη κάποιους στη Νέα Δημοκρατία”.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (16.10.2018) ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πόθεν έσχες στην αρμόδια Επιτροπή, αναφέρθηκε σε συλλήψεις με εντάλματα επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η δήλωση έγινε με αφορμή τις αναφορές Πολάκη για τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως “ο κ. Πολάκης, μήπως έχει παρεξηγηθεί σ’ αυτή την τοποθέτησή του; Μήπως δεν εκφράζει πρόθεση πολιτικών διώξεων αλλά μια αγωνία του – έστω με κάποιον μπρουτάλ τρόπο – για απονομή δικαιοσύνης και τιμωρίας κάποιων ενόχων; Αναρωτιέμαι.

Άλλωστε, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για πολιτικές διώξεις και δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα πράγματα, απλώς, για να μην ξεχνιόμαστε. Η παρούσα κυβέρνηση, έχει σεβαστεί όλες τις δικονομικές προϋποθέσεις σε όλες τις υποθέσεις που έχουν ανοίξει, δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση, παρότι καταβάλλεται μια προσπάθεια να φανεί το αντίθετο, αλλά εγώ θα υπενθυμίσω τα πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο, με εντάλματα συλλήψεως που έγιναν στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους”.

Kostis Hatzidakis
Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης για Παπαγγελόπουλο – Πολάκη

Πίσω από αυτή την τοποθέτηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θεώρησε πως κρύβεται υπαινιγμός για την δίκη της Χρυσής Αυγής και είπε: “Ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για ‘πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους’”. Συνέχισε δε πως “ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων” και κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι “λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη”.

Ο κ. Χατζηδάκης κατέληξε ότι “για την πρωτοφανή αυτή δήλωση, δεν μπορεί να παραμένει άφωνος ο κ. Τσίπρας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί. Σήμερα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση στη Βουλή για τα επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Η ΝΔ μιλά για «βία», η αντιπολίτευση για «φιέστα»
: Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβερνητικής παράταξης έκανε λόγο για «απαράδεκτη επίθεση» κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη από «νοσηρές μειοψηφίες» και ζήτησε καταδίκη από όλα τα κόμματα
Άδωνις Γεωργιάδης
Κυριάκος Μητσοτάκη σε Ναρέντρα Μόντι: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη της Ινδίας προς την Ευρώπη
Οι δύο πρωθυπουργοί επιβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των δύο χωρών και συμφώνησαν να αξιοποιηθεί το «μομέντουμ» για περαιτέρω εμβάθυνση, με αναφορές και στην εμπορική συμφωνία ΕΕ–Ινδίας
Μητσοτάκης και Μόντι
Μπακογιάννης για το κλείσιμο της ελληνικής Deutsche Welle: «Στήριγμα στον αντιδικτατορικό αγώνα, η φωνή του πατέρα μου»
Με ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων αναφέρεται στον ρόλο της DW για τον απόδημο ελληνισμό και στα χρόνια της χούντας, αλλά και την προσωπική του σύνδεση, καθώς ο πατέρας του υπήρξε ραδιοφωνική φωνή του σταθμού
Κώστας Μπακογιάννης
Παύλος Πολάκης: Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αποφάσισε η Ολομέλεια, μετά τη μήνυση του Σταμάτη Πουλή
Κατά την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης μίλησε για την «χειρότερη» και πιο «προκλητική» άρση ασυλίας του από το σύνολο των 13 ίδιων αποφάσεων, τις οποίες -κατά τον ισχυρισμό του- προκαλεί η ΝΔ
Παύλος Πολάκης 5
Επαφές Μητσοτάκη στην Ινδία με OpenAI, Mistral, ElevenLabs και Microsoft για εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης: Στο επίκεντρο το gov.gr
Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο του AI Impact Summit 2026 εξετάστηκαν συνεργασίες για αναβάθμιση υπηρεσιών του κράτους και καλύτερη προσβασιμότητα (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ), εφαρμογές σε υγεία, παιδεία, πολιτική προστασία και Δικαιοσύνη
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ έπαιζε τα ρέστα της με τον πειθαρχικό έλεγχο σε μέλος μας γιατί ερχόταν τσουνάμι για επιφανές «γαλάζιο» στέλεχος
Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει εκ νέου τους τόνους για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνδέοντας τις πρόσφατες διαρροές και τα non paper της κυβέρνησης με...
ΟΠΕΚΕΠΕ
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Μαρινάκη: «Είμαστε στην όχθη της σοβαρότητας ενώ η κυβέρνηση δίπλα σε Τσίπρα και Καμμένο, στη “σκοτεινή” της καταπάτησης των θεσμών»
Η Χαριλάου Τρικούπη απάντησε στις αιχμές του κυβερνητικού εκπροσώπου περί «μετάλλαξης», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη» και «τοξικότητα»
ΠΑΣΟΚ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα επεισόδια έξω από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας: «Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα – Η βία δεν είναι νόμιμο δικαίωμα»
Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έγινε μία σύλληψη από τις αρχές, όμως δεν κατέθεσε μήνυση κατά του γιατρού που του επιτέθηκε
Νικαια επεισόδια 284