Πολιτική

Κόντρα Παπαγγελόπουλου – Χατζηδάκη με… άρωμα Πολάκη

Μαίνεται η έντονη πολιτική, αντιπαράθεση ανάμεσα στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Κωστή Χατζηδάκη με αφορμή τις αναφορές Πολάκη για συλλήψεις.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το μεσημέρι της Τετάρτης (17.10.2018) ο κ. Παπαγγελόπουλος αντέδρασε έντονα, δίνοντας απάντηση με δήλωσή του στον κ. Χατζηδάκη, κάνοντας λόγο για “ανόητη, απελπισμένη, παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής του”, υπερασπιζόμενος, παράλληλα, τον Χρήστο Πολάκη.

Συγκεκριμένα η δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

“Άλλη μια ανόητη, απελπισμένη, παρανοϊκή και αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής μου. Εγώ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναφέρθηκα σε πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών που έγιναν από την προηγούμενη Κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους. Ουδεμία αναφορά έκανα για διώξεις πολιτικών. Είναι προφανής λοιπόν η παραποίηση των λόγων μου. Αλλά όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Η ‘άγνωστη’ φωνή που έδινε εντολές σε εισαγγελέα, θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη κάποιους στη Νέα Δημοκρατία”.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (16.10.2018) ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πόθεν έσχες στην αρμόδια Επιτροπή, αναφέρθηκε σε συλλήψεις με εντάλματα επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η δήλωση έγινε με αφορμή τις αναφορές Πολάκη για τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως “ο κ. Πολάκης, μήπως έχει παρεξηγηθεί σ’ αυτή την τοποθέτησή του; Μήπως δεν εκφράζει πρόθεση πολιτικών διώξεων αλλά μια αγωνία του – έστω με κάποιον μπρουτάλ τρόπο – για απονομή δικαιοσύνης και τιμωρίας κάποιων ενόχων; Αναρωτιέμαι.

Άλλωστε, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλάει για πολιτικές διώξεις και δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα πράγματα, απλώς, για να μην ξεχνιόμαστε. Η παρούσα κυβέρνηση, έχει σεβαστεί όλες τις δικονομικές προϋποθέσεις σε όλες τις υποθέσεις που έχουν ανοίξει, δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση, παρότι καταβάλλεται μια προσπάθεια να φανεί το αντίθετο, αλλά εγώ θα υπενθυμίσω τα πογκρόμ συλλήψεων επιχειρηματιών και όχι μόνο, με εντάλματα συλλήψεως που έγιναν στην προηγούμενη κυβέρνηση, καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους”.

Kostis Hatzidakis
Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης για Παπαγγελόπουλο – Πολάκη

Πίσω από αυτή την τοποθέτηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ θεώρησε πως κρύβεται υπαινιγμός για την δίκη της Χρυσής Αυγής και είπε: “Ο κ. Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για ‘πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους’”. Συνέχισε δε πως “ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων” και κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι “λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη”.

Ο κ. Χατζηδάκης κατέληξε ότι “για την πρωτοφανή αυτή δήλωση, δεν μπορεί να παραμένει άφωνος ο κ. Τσίπρας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί. Σήμερα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης και Κυρανάκης καλούν τον Τραμπ να παρέμβει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μπορεί να αφήσει ιστορική παρακαταθήκη»
Τα δύο «γαλάζια» στελέχη υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση στη Βρετανία, χαρακτηρίζοντας μια τέτοια εξέλιξη παρακαταθήκη για τον δυτικό πολιτισμό
Κυρανάκης και Γεωργιάδης
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το κόμμα Καρυστιανού: «Δεν συνθέτει, αλλά λειτουργεί με αρχηγικά στερεότυπα»
Κλιμακώνεται η αμφισβήτηση προς την ηγεσία - Τρία ακόμη πρώην στελέχη κάνουν λόγο για έλλειμμα συλλογικότητας, συγκεντρωτική λειτουργία και απόκλιση από τις ιδρυτικές αρχές του κινήματος
Μαρία Καρυστιανού 10
Ινστιτούτο Τσίπρα για ΔΕΔΔΗΕ: Αυξάνονται οι χρεώσεις, αλλά η θωράκιση του δικτύου μένει πίσω
Ανάλυση του ΙΝΑΤ συνδέει τις πρόσφατες πυρκαγιές με τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του δικτύου διανομής και θέτει ερωτήματα για τις προτεραιότητες της διοίκησης, τις επενδύσεις, τα μερίσματα και την αξιοποίηση των δημόσιων πόρων
O Αλέξης Τσίπρας (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στρατηγική προτεραιότητα η βιομηχανία, στόχος μας το αναπτυξιακό άλμα»
Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση με την Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και τεχνολογική αναβάθμιση
Κυριάκος Μητσοτάκης
5
ΕΛΑΣ κατά Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάρρευση οροφής στο Νοσοκομείο Κορίνθου: Έργα «επικοινωνιακής βιτρίνας» στο ΕΣΥ
Το περιστατικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια έργων ανακαίνισης από τον υπουργό Υγείας, πυροδοτεί νέα πολιτική αντιπαράθεση για την κατάσταση του ΕΣΥ
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του ΤΕΠ πριν από λίγες ημέρες ΓΡ.ΤΠ.
Έφυγαν οι συνεργάτες, μένει η Μαρία Καρυστιανού - Η επόμενη μέρα για την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Μέτωπο πρώην στελεχών απέναντι στην ηγεσία της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» - Ο Θανάσης Αυγερινός προεξοφλεί το τέλος του εγχειρήματος - Στο τέλος θα αποχωρήσει και η Καρυστιανού από το κόμμα της;
H Μαρία Καρυστιανού 163