Πολιτική

Κόντρες ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στην Βουλή για την επιλογή Ταχιάου

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νίκος Φίλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για το Μετρό Θεσσαλονίκης και τα αρχαία του σταθμού Ελευθερίου Βενιζέλου στην συνεδρίαση ΔΕΚΟ της Βουλής από όπου πέρασαν για ακρόαση ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος και ο νέος διευθύνον σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Κουρέτας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αντίθετος με την επιλογή του κ. Νίκου Ταχιάου για την θέση του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης που υποστήριξε ότι «ο κ. Ταχιάος είναι εδώ ως αποτυχών πολιτευτής. Είναι μια κακή παλαιοκομματική πολιτική. Δεν πρέπει να αναβιώσει και να ενισχυθεί η λογική οι αποτυχόντες για κάποιο λόγο στην πολιτική να εμφανίζονται ως επιτυχόντες η εν δυνάμει επιτυχόντες στο χώρο της δημόσιας διοίκησης».

Η απάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή σε αυτή την κριτική ήταν άμεση λέγοντας πως «ο κ.Ταχιάος πέρα από υποψήφιος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος έχει ένα πολύ σοβαρό βιογραφικό, είναι τεχνοκράτης και θα είναι καλύτερο να τον αφήσουμε στη θέση του και να τον κρίνουμε όλοι μαζί και να μην κάνουμε αυτές τις αυθαίρετες κρίσεις. Δε σημαίνει ότι κάποιος που κατέβηκε στο πολιτικό στίβο και δεν κατάφερε να εκλεγεί πρέπει να αποκλείεται από μία άλλη δημόσια θέση. Να κρίνουμε τους ανθρώπους όχι ισοπεδωτικά αλλά κατά περίπτωση».

Ο ίδιος ο κ. Ταχιάος αντέτεινε ότι ο «όρος πολιτευτής με ενόχλησε. Τώρα για το αποτυχημένος όπως είμαι περήφανος για τις επιτυχίες μου είμαι περήφανος και για τις αποτυχίες μου» και ζήτησε να κριθεί από την «δουλειά του».

Αναφορικά με το Μετρό της Θεσσαλονικής και ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό ζήτησε να αποδραματοποιηθεί η όλη συζήτηση , είπε πως θα υπάρξει επικοινωνιακή εκστρατεία προκειμένου οι πολίτες Θεσσαλονίκης να έχουν πλήρη ενημέρωση για το έργο. Ανέφερε ότι όσα λέγονταν για δοκιμαστική λειτουργία τον Οκτώβριο ήταν εκτός πραγματικότητας. Το Μετρό θα είναι απολύτως αυτοματοποιημένο θα τρέχει με software το οποίο θα πρέπει να δοκιμαστεί για αρκετό καιρό και σε πραγματικές συνθήκες» ενώ για το επίμαχο θέμα των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου είπε ότι «θα αποδραματοποιήσουμε το όλο θέμα και θα το φέρουμε στις πραγματικές του διαστάσεις».

Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναγνώρισε τα θετικά βήματα που έγιναν για το έργο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν επικριτικός για το σταθμό Βενιζέλου και τα όσα έχουν γίνει σημειώνοντας ότι παρόλα όσα λέγονται η κατασκευή του σταθμού «δεν έχει ξεκινήσει καν, είμαστε στο σημείο μηδέν έχει μπει μόνο η πλάκα και τίποτε άλλο. Η λύση της απόσπασης της και επανατοποθέτησης των αρχαίων θα είναι πολύ πιο σύντομη και πιο φτηνή. Το κόστος των αρχαιολογικών ανασκαφών σε όλο το μετρό από τότε που ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη πλησιάζει τα 135 εκατομμύρια και δεν έχουμε ακόμα τελειώσει. Το μουσείο της Ακρόπολης έγινε με λιγότερα λεφτά.»

Επικριτική για τα εμπόδια που θέτουν οι αρχαιολόγοι στο σταθμό Βενιζέλου ήταν και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη,ενώ ζήτησε πληροφορίες από τον υπουργό για το τραμ της Αθήνας που έχει σταματήσει να λειτουργεί στο κέντρο της πόλης.

Αναφορές για την επέκταση του Μετρό της Αθήνας και την επέκταση του στον Πειραιά έκανε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Κουρέτας που είπε πως «οι τρεις πρώτοι σταθμοί, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, θα αποδοθούν για λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2020 και οι υπόλοιποι τρεις στη συνέχεια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 9
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 22
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ