Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Άδωνις Γεωργιάδης για νέα μέτρα: «Όλα ανοιχτά» για τους ανεμβολίαστους

Κορονοϊός – Άδωνις Γεωργιάδης για νέα μέτρα: «Όλα ανοιχτά» για τους ανεμβολίαστους

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο λήψης και άλλων μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (10/11) στον ΣΚΑΪ. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του από την εφαρμογή των νέων μέτρων, σημειώνοντας ότι αυτά έχουν οδηγήσει και στην αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μεταξύ άλλων, κλήθηκε να απαντήσει στο αν οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούσαν να αποκλειστούν από την εστίαση ή να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά. «Όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καθολικού lockdown, λέγοντας ότι όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση έχουν στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων που κινδυνεύουν μεν να κολλήσουν ή να νοσήσουν από κορονοϊό, αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εφαρμογή των νέων μέτρων λέγοντας ότι «ξεκόλλησαν» τη πορεία των εμβολιασμών καθώς έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες ραντεβού πρώτης δόσης.

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς 

Σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι εκτός από τους υγειονομικούς πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει επιβληθεί και πως ένα δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να βάλει με κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί. 

Κατηγόρησε για υποκρισία τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ειδικά το ΚΙΝΑΛ που μιλά για υποχρεωτικότητα ενώ δεν ψήφισε τη ρύθμιση για τους υγειονομικούς.

Ειδικά για τους υγειονομικούς τόνισε από τους 11.000 που ήταν αρχικά ανεμβολίαστοι, 6.000 τέθηκαν σε αναστολή το Σεπτέμβριο ακόμη δεν έχουν γυρίσει στις δουλειές τους, δηλαδή προτιμούν να μείνουν χωρίς μισθό παρά να κάνουν εμβόλιο.

«Για φανταστείτε τώρα να πάμε να κάνουμε πχ υποχρεωτικό εμβολιασμό στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς, που εκεί έχεις 30.000 με 40.000 ανεμβολίαστους και αν βάλεις το ίδιο μέτρο πρέπει να βγάλεις 20.000 σε αναστολή. Εσείς θα παίρνατε την ευθύνη;» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Σιγκαπούρης να μην καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες ανεμβολίαστων πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πιστεύει ότι το κράτος οφείλει να προσφέρει νοσοκομειακή κάλυψη σε κάθε ασθενή. Πρόσθεσε ότι ο κορονοϊός έχει θέσει ορισμένα ηθικά διλήμματα που η Σιγκαπούρη προσπαθεί να αντιμετωπίσει με σκληρό τρόπο, καθώς «έχουμε για πρώτη φορά ανθρώπους που οι ίδιοι επιλέγουν να ασθενήσουν, δεν τους ασθενεί ο ιός μόνος του, είναι σαν να το επιδιώκουν».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις