Πολιτική

Κορονοϊός – Άδωνις Γεωργιάδης: Πήραμε μέτρα για να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επιβάλλει νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς αυτά θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Δευτέρα (22.11.2021).

«Τα μέτρα λαμβάνονται γιατί πρέπει να βάλουμε ένα φραγμό στην εξάπλωση της πανδημίας και να μην φτάσουμε στην κατάσταση που επικρατεί στην Β.Ευρώπη και να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και εξήγησε δε ότι τα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν έχουν ως σκοπό τόσο την δική τους προστασία όσο και των υπολοίπων.

«Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν και θέλουμε να τους προστατέψουμε όχι να τους τιμωρήσουμε. Επειδή κινδυνεύει η υγεία τους, συνακόλουθα κινδυνεύει και το ΕΣΥ με περισσότερες νοσηλείες», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Μάλιστα, απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο ενός ακόμη lockdown στη χώρα και παρέθεσε δύο βασικούς λόγους: «Εμείς θεωρούμε ότι δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να το επιβάλουμε διότι το 75% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί άρα δεν κινδυνεύει άμεσα πανδημία,. Επίσης, έχουμε δώσει αναλογικά τα περισσότερα χρήματα αναλογικά με το ΑΕΠ της χώρας για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και πλέον δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα. Όπως και η Ευρώπη δεν ανοίγει την κάνουλα για να δώσει λεφτά λόγω του πληθωρισμού. Η ιδέα να κάνεις lockdown χωρίς να ενισχύσεις οικονομικά τις επιχειρήσεις είναι σαν να της οδηγείς στη χρεοκοπία. Άρα να ξεχάσουμε αυτό το σενάριο».

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους, «στο βαθμό που μπορεί αυτοί να επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Όσον αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως από την εποχή διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ΜΕΘ και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όσο και να θέλουμε,ακόμα και 1 δις ευρώ να είχαμε, δεν μπορούμε να φτιάξουμε άλλες  γιατί δεν έχουμε το προσωπικό να τις στελεχώσει».

«Η Γερμανία με τις περισσότερες ΜΕΘ ανά 100 άτομα στον πλανήτη στέλνει ασθενείς σε γειτονικές χώρες του εξωτερικού γιατί δεν φτάνουν οι δικές της λόγω πίεσης στο σύστημα υγείας της. Άρα όσες ΜΕΘ και να φτιάξεις, αν δεν σταματήσεις την πανδημία, δεν φτάνουν», δήλωσε ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Πολάκης σε Σωκράτη Φάμελλο: «Το δίλημμα δεν είναι αν θα είμαστε με τον Τσίπρα, αλλά αν την επόμενη ημέρα θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ»
«Είμαι υπερήφανος για όσα έγιναν το 2015 – 2019 όχι για όσα έγιναν το 2019 – 2023» - Τροπολογία κατά της αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ο Πολάκης και άλλα 5 μέλη
παύλος πολάκης
12
Τα σενάρια μετά την μετακίνηση Κυρανάκη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ – Ο Παύλος Μαρινάκης και τα ονόματα που ακούγονται για τον «μίνι» ανασχηματισμό της Πέμπτης
Ο Παύλος Μαρινάκης ακούγεται έντονα για το υπουργείο Μεταφορών ενώ Αλεξάνδρα Σδούκου και Τάσος Χατζηβασιλείου ακούγονται επίσης για θέση στο υπουργικό σχήμα. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος «παίζει» για μετακίνηση στο Μαξίμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το σύνθημα στους υπουργούς «πιο γρήγορα, πιο τολμηρά» 31
Σωκράτης Φάμελλος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε δίπλα στην πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχουμε κανένα περιθώριο για plan Β
«Οι μοναχικές πορείες δεν αποτελούν λύση για τις ανάγκες της κοινωνίας. Οι προσωπικές επιλογές δεν είναι αριστερή στάση» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
43
Παύλος Μαρινάκης: Ο Αντώνης Σαμαράς θα κριθεί από τις εκλογές – Στερείται λογικής η ταύτιση Μητσοτάκη με Τσίπρα
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τους αντικαταστάτες του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο υπουργείο Μεταφορών και του αείμνηστου Νίκου Ταγαρά στο υπουργείο Περιβάλλοντος
Ο Παύλος Μαρινάκης
15
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε δίνη συγκρούσεων λόγω Τσίπρα: Πεδίο μάχης η ΚΕ για τη «συντροφική» γραμμή Φάμελλου, με «μπαλωθιές» Πολάκη
Η εισήγηση για μη αντιπαραθετική στάση απέναντι στην ΕΛΑΣ άναψε φωτιές στην Κουμουνδούρου, με τον βουλευτή Χανίων να προειδοποιεί ότι το κόμμα δεν μπορεί να «δανείζει στελέχη»
Σωκράτης Φάμελλος / Παύλος Πολάκης 14