Πολιτική

Κορονοϊός – Άδωνις Γεωργιάδης: Πήραμε μέτρα για να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επιβάλλει νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς αυτά θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Δευτέρα (22.11.2021).

«Τα μέτρα λαμβάνονται γιατί πρέπει να βάλουμε ένα φραγμό στην εξάπλωση της πανδημίας και να μην φτάσουμε στην κατάσταση που επικρατεί στην Β.Ευρώπη και να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και εξήγησε δε ότι τα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν έχουν ως σκοπό τόσο την δική τους προστασία όσο και των υπολοίπων.

«Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν και θέλουμε να τους προστατέψουμε όχι να τους τιμωρήσουμε. Επειδή κινδυνεύει η υγεία τους, συνακόλουθα κινδυνεύει και το ΕΣΥ με περισσότερες νοσηλείες», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Μάλιστα, απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο ενός ακόμη lockdown στη χώρα και παρέθεσε δύο βασικούς λόγους: «Εμείς θεωρούμε ότι δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να το επιβάλουμε διότι το 75% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί άρα δεν κινδυνεύει άμεσα πανδημία,. Επίσης, έχουμε δώσει αναλογικά τα περισσότερα χρήματα αναλογικά με το ΑΕΠ της χώρας για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και πλέον δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα. Όπως και η Ευρώπη δεν ανοίγει την κάνουλα για να δώσει λεφτά λόγω του πληθωρισμού. Η ιδέα να κάνεις lockdown χωρίς να ενισχύσεις οικονομικά τις επιχειρήσεις είναι σαν να της οδηγείς στη χρεοκοπία. Άρα να ξεχάσουμε αυτό το σενάριο».

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους, «στο βαθμό που μπορεί αυτοί να επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Όσον αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως από την εποχή διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ΜΕΘ και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όσο και να θέλουμε,ακόμα και 1 δις ευρώ να είχαμε, δεν μπορούμε να φτιάξουμε άλλες  γιατί δεν έχουμε το προσωπικό να τις στελεχώσει».

«Η Γερμανία με τις περισσότερες ΜΕΘ ανά 100 άτομα στον πλανήτη στέλνει ασθενείς σε γειτονικές χώρες του εξωτερικού γιατί δεν φτάνουν οι δικές της λόγω πίεσης στο σύστημα υγείας της. Άρα όσες ΜΕΘ και να φτιάξεις, αν δεν σταματήσεις την πανδημία, δεν φτάνουν», δήλωσε ίδιος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές κατά Τσίπρα: «Πολιτικό βαρέλι χωρίς πάτο το rebranding» – «Μόλις ηρεμήσει, ας καλέσει τον Κοντονή»
Κλιμακώνεται η σύγκρουση για τον Ποινικό Κώδικα και τις καταγγελίες περί διαφθοράς, με το Μαξίμου να απαντά στις προσωπικές επιθέσεις της ΕΛΑΣ κατά του πρωθυπουργού
Μαξίμου
Γεωργιάδης για Τσίπρα: «Αν μου κάνει μήνυση για τη βαλίτσα, θα ζητήσω facebook live στη δίκη»
Ο υπουργός Υγείας επανήλθε στους ισχυρισμούς περί χρηματοδότησης από τη Βενεζουέλα, σχολίασε το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ και χαρακτήρισε την ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών
Άδωνις Γεωργιάδης
8
Φουλ επίθεση από ΕΛΑΣ σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Μιλήστε με ονόματα όχι με γαβγίσματα, αλλιώς βουλώστε το
Η ΕΛΑΣ κλιμακώνει τη σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητεί στοιχεία για τα «γραμμάτια» που ο πρωθυπουργός καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα και επαναφέρει την καταγγελία για τη ρύθμιση υπέρ των τραπεζιτών
Η ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα 33
Βουλή: Live η συζήτηση για το νομοσχέδιο με τα μέτρα της ΔΕΘ – Μειώσεις φόρων, ενισχύσεις και νέος επενδυτικός λογαριασμός για παιδιά
Οι βασικές παρεμβάσεις έχουν διαφορετικούς χρόνους εφαρμογής, με μέτρα που αφορούν άμεσα ήδη στο φορολογικό έτος 2026, καθώς και άλλα που ενεργοποιούνται από 1.1.2027 ή ολοκληρώνονται το 2028
Η Ολομέλεια της Βουλής
ΕΛΑΣ για τις εκλογές στις ΗΠΑ: Κέρδη για την Αριστερά, αιχμές για τη στάση της Αθήνας
Ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΛΑΣ διαβάζει τη νίκη των Δημοκρατικών ως αποδοκιμασία του Ντόναλντ Τραμπ και ζητά από την κυβέρνηση να θέσει «κόκκινες γραμμές» στις σχέσεις με την Ουάσιγκτον
Αλέξης Τσίπρας