Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι χάρτες που έδειξε ο Μητσοτάκης στη Βουλή – Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι χάρτες που έδειξε ο Μητσοτάκης στη Βουλή – Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

Εκτενή αναφορά για την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, που τελικά απορρίφθηκε με ονομαστική ψηφοφορία. 

Απαντώντας στην κριτική της κ. Γεννημματά για την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε τους χάρτες του ECDC που δείχνουν ότι «η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες είναι στην καλύτερη θέση της Ευρώπης στα κρούσματα. Ως προς τον αριθμό τεστ ανά 100.000 πληθυσμού, η Ελλάδα είναι στον Μ.Ο με τις καλύτερες Ευρωπαϊκές Χάρτες. Ως προς το δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα είναι στο 3,6% και πράσινη, μαζί με τη Γερμανία, τις Βαλτικές χώρες και τις Σκανδιναβικές χώρες. Και ως προς το χάρτη θνητότητας, η Ελλάδα είναι καλύτερη χώρα από όλες. Αυτά είναι τα δεδομένα, για να σταματήσει η καραμέλα αυτή και η άδικη κριτική όχι στην κυβέρνηση, στο ΕΣΥ και την Πολιτική Προστασία».

Δείτε εδώ τους χάρτες που έδειξε ο Πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής κατά όσων επιχειρηματιών αψηφούν τα μέτρα: «Πρέπει να τηρήσουμε τις υποδείξεις των ειδικών για να αποφύγουμε ένα lockdown. Προχωρήσαμε σε πρόσθετα μέτρα, τις μάσκες παντού και τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Η ΕΛ.ΑΣ., οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους για τους επιχειρηματίες που επιμένουν να παραβιάζουν το νόμο και να προσφέρουν μια επικίνδυνη διασκέδαση έξω από τα πλαίσια που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί. Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Έχουμε δρομολογήσει ήδη το σχέδιο για τον ταχύτατο εμβολιασμό για τις ευπαθείς ομάδες. Είμαι ικανοποιημένος για την ταχύτητα του προγράμματος εμβολιασμού κατά της γρίπης. Έχουμε μεριμνήσει να υπάρχουν τέσσερα εκατ. εμβόλια κατά της γρίπης. Πρέπει, επιβάλλεται να μη συμπέσει μια έξαρση της γρίπης, με έξαρση του κορωνοϊού, γιατί θα είχαμε πιέσεις στο ΕΣΥ».

Click4more: Μητσοτάκης: Αναφαίρετο δικαίωμα που δεν αμφισβητείται τα 12 μίλια – Δεν τίθεται θέμα για καθολικό lockdown

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόσθεσε καμία σχεδόν κλίνη ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Αυτή η κυβέρνηση θα είναι συνεπής στη δέσμευσή της να έχει φέρει τον αριθμό ΜΕΘ στο μέσο ευρωπαϊκό όρο τους επόμενους έξι μήνες». Επιπρόσθετα συνεχάρη τη Βουλή για την ταχύτητα υλοποίησης της δωρεάς της προς το ΕΣΥ. «Κανονικά όλοι θα έπρεπε να χειροκροτούν, σταματήστε αυτή την μικρότητα!».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις