Πολιτική

Κορονοϊός: Έρχονται τεστ για όλους – Τα Χριστούγεννα θα κρίνουν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα Χριστούγεννα θα είναι ο «πιλότος» για την Πρωτοχρονιά. Τα νέα μέτρα δεν αποκλείονται από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αποκλείστηκε, όμως, το γενικό lockdown για άλλη μια φορά.

«Θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχει σκέψη για περιορισμούς που θα παραπέμπουν σε lockdown» είπε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (20.12.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προαναγγέλλοντας τεστ για όλους και αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενος για νέα μέτρα την Πρωτοχρονιά αν τα πράγματα δεν… πάνε όπως θέλουν κυβέρνηση και ειδικοί τα Χριστούγεννα.

Οι κλειστοί χώροι θα είναι μόνο για τους εμβολιασμένους, είπε ο Θάνος Πλεύρης, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ένα από τα νέα μέτρα που θα ληφθούν εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον να είναι και το να γίνουν τεστ για κορονοϊό σε όλο τον πληθυσμό της χώρας.

«Συζητάμε να γίνει τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Ο προβληματισμός είναι ότι θα θέλαμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού», είπε ο υπουργός Υγείας, παραπέμποντας για αποφάσεις στους ειδικούς που θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες. Σημείωσε δε ότι δεν υπήρξε η ανταπόκριση που περίμεναν για τα προαιρετικά self test που δόθηκαν ενόψει των γιορτών.

Το ενδεχόμενο των τεστ σε όλους προκειμένου να μπαίνουν σε χώρους εστίασης τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έπεσε στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός την Κυριακή με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους ειδικούς, παρουσία και του Σωτήρη Τσιόδρα.

  

Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει έκτακτα σχέδια

Ο Θάνος Πλεύρης δεν έκρυψε και την ανησυχία που προκαλεί στην κυβέρνηση και τους ειδικούς η μετάλλαξη Όμικρον, εξαιτίας της οποίας καταστρώνονται έκτακτα σχέδια.

«Η πίεση θα έρθει σύντομα, φαίνεται ότι η Όμικρον θα μας απασχολήσει πολύ έντονα μέσα στον Ιανουάριο και από τώρα τρέχουμε μοντέλα και έκτακτα σχέδια. Ετοιμαζόμαστε για μια πολύ μεγάλη μάχη, ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να τη δώσουμε», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης. «Ήδη από αυτή την εβδομάδα θα γίνουν διεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για την περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής ενώ βάσει της πορείας της μετάλλαξης Όμικρον θα εξετάσουμε νέα μέτρα» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας ανακοινώνοντας ότι «η επίταξη των ιδιωτών γιατρών θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές».

Χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Όμικρον «αστάθμητο παράγοντα», αφού «μιλάμε για πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δεν έχουμε ακριβή στοιχεία από τη νοσηρότητα και γι’ αυτό ανησυχούμε». Έκρινε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή «φαίνεται ότι είμαστε πιο πίσω στο κομμάτι της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον. Είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσουμε γιατί οι μελέτες δείχνουν ότι η τρίτη δόση του εμβολίου παρέχει πιο ενισχυμένη προστασία».

Οι παραβάτες «θα το μετανιώσουν»

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό, επίσης, ότι από τις 24 έως τις 31 Δεκεμβρίου οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και θα βγουν συνολικά όσα κλιμάκια ελέγχων δεν έχουν βγει σε όλη την περίοδο της πανδημίας!

Προειδοποίησε δε πως «όποιος επιχειρήσει να παραβιάσει τα μέτρα θα το μετανιώσει πικρά»!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας στο Marianne: Έχουμε βουλγαρικούς μισθούς, γαλλικές τιμές και κινεζικές συνθήκες εργασίας
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΕΛΑΣ προειδοποιεί για την άνοδο της Ακροδεξιάς και τον κίνδυνο αποσύνθεσης της ΕΕ - Καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις σε κοινό μέτωπο και παρουσιάζει το οικονομικό του σχέδιο με φόρο 1% στην περιουσία του πλουσιότερου 1%
Αλέξης Τσίπρας 19
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ: Θέλουν να επιστρέψουμε στις μέρες που πετούσαν δανεικά λεφτά των επόμενων γενεών
Οι ανακοινώσεις για τις παρεμβάσεις θα γίνουν όταν ξεκαθαρίσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια - Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το δημοσίευμα της WSJ, τη δήλωση Θεοχάρη, την έκρηξη στην Πλάκα και τις επιθέσεις σε στελέχη της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης 20
Ανδρέας Λοβέρδος: Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο του στη Δάφνη – «Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν»
«Κανέναν δεν πτοούν, κανέναν δεν εκφοβίζουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρότερη από τις επιθέσεις τους», το μήνυμα της ΝΔ για την επίθεση
Φωτογραφία από Facebook - Ανδρέας Λοβέρδος 33