Πολιτική

Κορονοϊός: Έρχονται τεστ για όλους – Τα Χριστούγεννα θα κρίνουν τα μέτρα την Πρωτοχρονιά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα Χριστούγεννα θα είναι ο «πιλότος» για την Πρωτοχρονιά. Τα νέα μέτρα δεν αποκλείονται από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αποκλείστηκε, όμως, το γενικό lockdown για άλλη μια φορά.

«Θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχει σκέψη για περιορισμούς που θα παραπέμπουν σε lockdown» είπε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (20.12.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προαναγγέλλοντας τεστ για όλους και αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενος για νέα μέτρα την Πρωτοχρονιά αν τα πράγματα δεν… πάνε όπως θέλουν κυβέρνηση και ειδικοί τα Χριστούγεννα.

Οι κλειστοί χώροι θα είναι μόνο για τους εμβολιασμένους, είπε ο Θάνος Πλεύρης, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ένα από τα νέα μέτρα που θα ληφθούν εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον να είναι και το να γίνουν τεστ για κορονοϊό σε όλο τον πληθυσμό της χώρας.

«Συζητάμε να γίνει τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Ο προβληματισμός είναι ότι θα θέλαμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού», είπε ο υπουργός Υγείας, παραπέμποντας για αποφάσεις στους ειδικούς που θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες. Σημείωσε δε ότι δεν υπήρξε η ανταπόκριση που περίμεναν για τα προαιρετικά self test που δόθηκαν ενόψει των γιορτών.

Το ενδεχόμενο των τεστ σε όλους προκειμένου να μπαίνουν σε χώρους εστίασης τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έπεσε στο τραπέζι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός την Κυριακή με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους ειδικούς, παρουσία και του Σωτήρη Τσιόδρα.

  

Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει έκτακτα σχέδια

Ο Θάνος Πλεύρης δεν έκρυψε και την ανησυχία που προκαλεί στην κυβέρνηση και τους ειδικούς η μετάλλαξη Όμικρον, εξαιτίας της οποίας καταστρώνονται έκτακτα σχέδια.

«Η πίεση θα έρθει σύντομα, φαίνεται ότι η Όμικρον θα μας απασχολήσει πολύ έντονα μέσα στον Ιανουάριο και από τώρα τρέχουμε μοντέλα και έκτακτα σχέδια. Ετοιμαζόμαστε για μια πολύ μεγάλη μάχη, ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να τη δώσουμε», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης. «Ήδη από αυτή την εβδομάδα θα γίνουν διεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για την περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής ενώ βάσει της πορείας της μετάλλαξης Όμικρον θα εξετάσουμε νέα μέτρα» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας ανακοινώνοντας ότι «η επίταξη των ιδιωτών γιατρών θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές».

Χαρακτήρισε τη μετάλλαξη Όμικρον «αστάθμητο παράγοντα», αφού «μιλάμε για πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και δεν έχουμε ακριβή στοιχεία από τη νοσηρότητα και γι’ αυτό ανησυχούμε». Έκρινε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή «φαίνεται ότι είμαστε πιο πίσω στο κομμάτι της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον. Είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσουμε γιατί οι μελέτες δείχνουν ότι η τρίτη δόση του εμβολίου παρέχει πιο ενισχυμένη προστασία».

Οι παραβάτες «θα το μετανιώσουν»

Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό, επίσης, ότι από τις 24 έως τις 31 Δεκεμβρίου οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και θα βγουν συνολικά όσα κλιμάκια ελέγχων δεν έχουν βγει σε όλη την περίοδο της πανδημίας!

Προειδοποίησε δε πως «όποιος επιχειρήσει να παραβιάσει τα μέτρα θα το μετανιώσει πικρά»!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Συρίγου για υποχώρηση στην Κάσο
Σκληρή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη - «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που δεν θα επιτρέπει καμία αμφισβήτηση από το ανιστόρητο δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Mετωπική Κωνσταντοπούλου με Θεοδωρικάκο και Ανδρουλάκη: «Ούτε η μαφία δεν τα κάνει αυτά» – «Δεν είμαι πρόεδρος του Παναθηναϊκού όπως ήταν ο πατέρας σας»
Η αιχμή για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δίπλα στον Μαργαρίτη Σχοινά σε... αγώνα μπάσκετ και η νέα άγρια σύγκρουση με τον υπουργό Ανάπτυξης για τον γιό του
Τάκης Θεοδωρικάκος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Ανδρουλάκης 7
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη με... Δήμητρα Γαλάνη: Οι επιστολές στην φον ντερ Λάιεν μου θυμίζουν «Τα γαλάζια σου γράμματα» - Μια ζωή περιμένω, μα δεν γίνονται θαύματα
Νέα επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Βουλή για ακρίβεια και ΦΠΑ – Προανήγγειλε τροπολογία για «120 δόσεις για όλους»
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 11
Μητσοτάκης για το Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι: Σκοπός να χτίσουμε ένα πλέγμα φροντίδας, να καταπολεμήσουμε το στίγμα για την νόσο
Ο σχεδιασμός για μονάδες σε Γιάννενα, Κιλκίς, Καστοριά, Λακωνία και Ροδόπη - Παρακολούθηση ασθενών, στήριξη φροντιστών και εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας από το 2027 - Το μήνυμα για μια «νέα γενιά ευεργετών»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στο ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι επέστρεψε ο Μιχελογιαννάκης μετά τη ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κασσελάκη – Δεν γνωρίζει κάτι η Χαριλάου Τρικούπη
Η πολυκύμαντη πολιτική διαδρομή του πρώην βουλευτή Ηρακλείου - «Δεν είναι απλώς μια πολιτική επιλογή, είναι επιστροφή στις ρίζες μου»
Γιάννης Μιχελογιαννάκης 9
Τέμπη: Ξεκινά η διαδικασία συγκρότησης του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Τριαντόπουλο – Εντός Οκτωβρίου η κλήρωση των υποψηφίων δικαστικών
Στη Βουλή θα κληρωθούν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη - Στο εδώλιο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα ο πρώην υφυπουργός και ακόμη τέσσερα πρόσωπα
Χρήστος Τριαντόπουλος 41
Μαρινάκης για Τριαντόπουλο: «Πιστεύουμε στην αθωότητά του» – Αιχμές προς το ΠΑΣΟΚ για «αλά καρτ» σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το μήνυμα Μητσοτάκη προς υπουργούς και βουλευτές και το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΦΚ - Η απάντηση για τη Ντόρα Μπακογιάννη
Παύλος Μαρινάκης