Κορονοϊός: Έτσι ελέγχθηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη στην Θεσσαλονίκη

Πως ειδοποιήθηκαν οι δεκάδες άνθρωποι με τους οποίους ήρθε σε επαφή η 38χρονη. Εξετάστηκε μέχρι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Κλειστό το Δημοτικό σχολείο που φοιτά το παιδί της.

Ο κορονοϊός έφτασε και στο σπίτι μας με το πρώτο κρούσμα, τον ασθενή μηδέν να είναι μια 38χρονη από την Θεσσαλονίκη η οποία είναι καλά στην υγεία της με ήπια συμπτώματα και όπως λένε και οι ειδικοί είναι από τα κρούσματα που θα μπορούσε να το περάσει και σπίτι της.

Η 38χρονη επιχειρηματίας από την Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Όλα δείχνουν σήμερα να κυλούν ομαλά με τις αρχές να συνιστούν ψυχραιμία στους πολίτες.

Ήδη, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εντοπίστηκαν όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη, τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της την Κυριακή από την Ιταλία στη Θεσσαλονίκη αλλά και μέχρι τη στιγμή που μπήκε στο νοσοκομείο.

Click4More Ο κορονοϊός είναι πλέον εδώ! “Ξεψαχνίζουν” όλους όσους ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον ιό

Εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η 38χρονη, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από το Μιλάνο το οποίο είχε επισκεφθεί για την εβδομάδα μόδας.

Απολυμάνθηκε το δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Το δημαρχείο είχε επισκεφθεί η 38χρονη την Δευτέρα, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο. Έτσι, αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα για όλους όσοι ήταν στο κτίριο και απολυμάνθηκε όλο το δημαρχείο.

Μεταξύ αυτών που εξετάστηκαν ήταν και ο ίδιος ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ συστάσεις σε όλους όσους ήταν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δόθηκαν από τηλεφώνου. Τους ζητήθηκε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφύγουν να έρθουν σε επαφή με άτομα που βρίσκονται στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου». Επίσης, ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν εντός του κτηρίου.

Κλειστό το Δημοτικό σχολείο που φοιτά το παιδί της 38χρονης

Με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας κλειστό παραμένει σήμερα για προληπτικούς λόγους το 105ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοιτά το παιδί της 38χρονης.

Εξετάζονται πολλά ύποπτα κρούσματα στην βόρεια Ελλάδα

Από χθες εξετάζονται και άλλα ύποπτα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία με τα αποτελέσματω των ελέγχων να είναι αρνητικά. Στο πλαίσιο αυτό, αρνητικό στον κορονοϊό ήταν κρούσμα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο καθώς και ακόμη ένα κρούσμα στο ΑΧΕΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Δημοσκόπηση MRB: Κουφοντίνας, Λιγνάδης και έντονο πολιτικό σκηνικό στο επίκεντρο

Δημοσκόπηση MRB: Κουφοντίνας, Λιγνάδης και έντονο πολιτικό σκηνικό στο επίκεντρο

Σύμφωνα με αυτή τη νέα δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία παραμένει μπροστά και μάλιστα με 13,1 μονάδες. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως απάντησαν ... Διαβάστε περισσότερα
Κλέων Γρηγοριάδης για Δημήτρη Λιγνάδη: Δεν μπορούσαμε να τον καταγγείλουμε για φαντασιώσεις που εξιστορούσε

Κλέων Γρηγοριάδης για Δημήτρη Λιγνάδη: Δεν μπορούσαμε να τον καταγγείλουμε για φαντασιώσεις που εξιστορούσε

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έγινε αντικείμενο μιας ακόμη «σύγκρουσης» στη Βουλή. Αυτή τη φορά η κόντρα ήταν ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κλέων Γρηγοριάδη. Αφορμή ... Διαβάστε περισσότερα
Μητσοτάκης: Θέλει πολλή προσοχή για ν’ ανοίξουμε οικονομία και σχολεία γρήγορα

Μητσοτάκης: Θέλει πολλή προσοχή για ν’ ανοίξουμε οικονομία και σχολεία γρήγορα

Το lockdown συνεχίζεται, νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα και το «άνοιγμα» της οικονομίας και της… καθημερινότητας συνεχίζει να αποτελεί γρίφο. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ... Διαβάστε περισσότερα