Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός και στην ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας!

Κορονοϊός και στην ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας!

Για πρώτη φορά στα χρονικά η ορκωμοσία Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει σε τόσο στενό κύκλο.

Η τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου θα γίνει την Παρασκευή, (13/03/2020) στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όμως, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, με ομόφωνη απόφαση συμφωνήθηκε η τελετή της ορκωμοσίας να γίνει με δραστική μείωση του αριθμού των παρισταμένων και των προσκεκλημένων.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από τους περίπου 1.000 ανθρώπους που θα έδιναν το παρών στην Ολομέλεια και τα θεωρεία θα παραστούν το πολύ 100 άνθρωποι.

Επίσης, αντί να είναι και οι 300 βουλευτές παρόντες, ο αριθμός τους  θα περιοριστεί γύρω στους 35, όπου θα είναι οι αρχηγοί των κομμάτων, οι κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι των κομμάτων όπως κοινοβουλευτικοί  εκπρόσωποι, γενικοί γραμματείς, τα μέλη του προεδρείου της Βουλής (αντιπρόεδροι γραμματείς και κοσμήτορες).

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου δεν θα είναι όλα παρόντα, αλλά μια αντιπροσωπεία τους από 7- 8 ιεράρχες.

Επίσης, δεν θα προσκληθούν όλοι οι πρέσβεις και οι διπλωμάτες, αλλά μόνο ο πρύτανης του διπλωματικού συμβουλίου, που είναι ο αρχαιότερων όλων.

Τα κόμματα δεν θα δώσουν εισόδους στα θεωρεία της Βουλής σε επισκέπτες. Θα φιλοξενηθούν στα θεωρεία μόνο η οικογένεια και συγγενείς και προσκεκλημένοι της νέας Προέδρου και αυτοί τοποθετημένοι με άνεση και αποστάσεις.

Επίσης, θα αποφευχθούν και οι συγχαρητήριες χειραψίες.

Δεν θα κάνουμε γάμο στην Μητρόπολη αλλά σε ξωκλήσι

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανέφερε πως όλα τα κόμματα συμφώνησαν σε αυτή την περικοπή λέγοντας πως είναι και ένα ένα διπλό μήνυμα στην κοινωνία για τα μέτρα προστασίας που οφείλουμε όλοι να εφαρμόζουμε και να προσαρμοζόμαστε ανάλογα στις περιστάσεις.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής με χιούμορ  «απλά, δεν θα κάνουμε γάμο στην Μητρόπολη με πολλούς καλεσμένους θα κάνουμε το γάμο σε ξωκλήσι…» γιατί έτσι είναι σωστό να γίνει. Μάλιστα, ενημερώνοντας του κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αυτό ήταν μια μεγάλη  έγνοια και της ίδιας της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και είχε ζητήσει να βρεθεί ένας τρόπος προσαρμογής. Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε σήμερα συνεννόηση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής, του υπουργού Υγείας και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και υπήρξε η ενημέρωση των κομμάτων όπου συμφωνήθηκε αυτή η περικοπή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις