Πολιτική

Κορονοϊός: Κλείνουν παραλίες και χιονοδρομικά με εντολή Μητσοτάκη

Προσωρινό... λουκέτο στις οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα από αύριο, Κυριακή (15.03.2020). 38 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Τρεις οι νεκροί.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ενισχυόνται τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, καθώς με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνουν και οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα.

“Μόλις έδωσα εντολή να κλείσουν αύριο όλες οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα. Η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί υπευθυνότητα από όλους. Αποφεύγουμε τους δημόσιους χώρους με πολύ κόσμο. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων”, έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επίσημο λογαριασμό του Πρωθυπουργού στο Twitter.

Μπορεί οι καφετέριες, τα εστιατόρια και τα μπαρ να έκλεισαν, ωστόσο όσοι έχουν αποφασίσει να αγνοήσουν την έκκληση των επιστημόνων να μείνουν στα σπίτια τους και συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους εαυτούς τους, όσο και τους γύρω τους, βρήκαν σήμερα τον τρόπο να απολαύσουν τον καλό καιρό και… ξεχύθηκαν στις παραλίες. Αποτέλεσμα, ο συνωστισμός. Όσοι δεν πήγαν να… αδειάσουν τα σούπερ μάρκετ, επέλεξαν να βολτάρουν -κυρίως- σε οργανωμένες παραλίες, αλλά και χιονοδρομικά κέντρα. 

Οι εικόνες συνωστισμού οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί με αυστηρά μέτρα να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού. 

Αυτή είναι η λίστα με τα μαγαζιά που θα μείνουν κλειστά

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, λοιπόν, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας για 14 μέρες ξεκινώντας από σήμερα, Σάββατο 14 Μαρτίου, των παρακάτω:

· Εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα (shops in a shop), εκπτωτικά χωριά

· Καφετέριες, καφενεία, μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery και take-away

· Κέντρα διασκέδασης

· Ο κορονοϊός κλείνει επίσης κινηματογράφους, θέατρα, αίθουσες θεαμάτων

· Βιβλιοθήκες

· Μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι

· Πρακτορεία τυχερών παιγνίων, καζίνο, λέσχες παιγνίων με την εξαίρεση τους πλανόδιους πωλητές και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια

· Επιπλέον ο κορονοϊός φέρνει “λουκέτο” σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικούς ομίλους, πολιτιστικούς ομίλους και σωματεία (εξαιρούνται οι ανοιχτοί χώροι μεμονωμένης άθλησης όπως θα διευκρινιστεί στην ΚΥΑ)

· Θεματικά πάρκα (λούνα πάρκ κλπ) / εξαιρούνται οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι αναψυχής.

· Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής-μασάζ, οίκοι ανοχής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και τρυπήματος δέρματος/σώματος

*Οι επιχειρήσεις διατηρούν τη δυνατότητα να εκτελούν διοικητικές ή άλλες εργασίες κεκλεισμένων των θυρών με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγριος καυγάς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου: «Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση για τα Τέμπη και καμία για τη νεκρή μητέρα»
Στο φόντο της σύγκρουσης, η αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Μάντζου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά των νοσηλευτών, με τον υπουργό να κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για «σόου και λαϊκισμό»
Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Πολιτικά όρνεα που αξιοποιούν μια εγκληματική ενέργεια»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας απορρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα και μιλούν για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας
Τρεις ύποπτοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη  με διαφορά λίγης ώρας σε πολιτικούς της ΝΔ – 5 άτομα στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Ιπποκράτειο στη μνήμη της Βάγιας Νέστορα – Κυρανάκης: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να συλληφθούν οι τρομοκράτες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κηδεία της μητέρας της «γαλάζιας» πολιτεύτριας αναμένεται να τελεστεί την επόμενη εβδομάδα στην Κοζάνη
Συγκέντρωση ΝΔ για Βάγια Νέστορα
16
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν οι δράστες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε νέο κύμα τρομοκρατίας, μίλησε για «νοσταλγούς μιας παλιάς κατάστασης» και έστειλε μήνυμα ότι «η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
43
Το δείπνο Σαμαρά με εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, η ενόχληση στο Μαξίμου και η εξίσωση των αναποφάσιστων
Η συνάντηση με τους Αθανασίου, Λεονταρίδη και Καρασμάνη, το λακωνικό σχόλιο Μαρινάκη και οι μετρήσεις που δείχνουν γιατί το ενδεχόμενο κόμμα του πρώην πρωθυπουργό δεν περνά απαρατήρητο
Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης και Θεόφιλος Λεονταρίδης 39