Πολιτική

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Πριν από την Πρωτοχρονιά η εφαρμογή τους

Το σημερινό αρνητικό ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων οδηγεί ολοταχώς σε ανατροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού για την ισχύ των περιορισμών από τις 3 Ιανουαρίου.

Το πρωί της Τετάρτης (29.12.2021) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιστρέφει από τα Ιωάννινα, θα προεδρεύσει της σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον Σωτήρη Τσιόδρα και άλλους επιστήμονες και στις 12 συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών για να κάνει τις τελικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση και να ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τα μέτρα συζητείται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και από το απόγευμα της Τετάρτης ή το αργότερο από τις 6 το πρωί της Πέμπτης (30.12.2021).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν οι Ειδικοί το εισηγηθούν, θα υπάρξουν και νέα μέτρα, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί, με έμφαση στα οικογενειακά τραπέζια.

Νωρίτερα, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” ότι «πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας έτσι όπως εξελίσσεται». Ενδεχομένως, η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για αναγκαία παρέμβαση.

«Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση, στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού στον τρόπο και το μέτρο που μπορούμε», συνέχισε ενώ υπογράμμισε πως με τη στρατηγική που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα, καταφέραμε όλοι μαζί να σώσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εορταστικού τζίρου και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με έναν τρόπο πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2022

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
-Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα. Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες. Η μουσική θα διακόπτεται όταν δεν θα τηρούνται οι περιορισμοί.
-Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
-Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.
-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΝΔ έτοιμη να απορρίψει την πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για Λιβανό και Αραμπατζή σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Υπενθυμίζεται ότι η Φωτεινή Αραμπατζή είχε ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής για την περίπτωσή της, σε αντίθεση με τον Σπήλιο Λιβανό που δεν είχε διατυπώσει αντίστοιχο αίτημα
Σπήλιος Λιβανός και Φωτεινή Αραμπατζή
Σε προεκλογική τροχιά το ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στη ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές, «Σπίτι μου ΙΙ» και τραπεζικά
Στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να ρωτούν αν θα απορρίψει η κυβέρνηση την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που κατέθεσε η «πράσινη ΚΟ» για τους πρώην υπουργούς Λιβανό και Αραμπατζή
Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνας «φωτιά» ο Μάιος για τη ΝΔ: Το συνέδριο, οι γκρίνιες και τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού
Ο Μάιος εκτιμάται από κυβερνητικά στελέχη ότι είναι ορόσημο για τη… φυγή προς τα μπρος του κυβερνώντος κόμματος και προσδοκούν και σε αλλαγή της δημοσκοπικής εικόνας για τη ΝΔ
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Άκης Σκέρτσος: Παντελώς ανυπόστατο το πρωτοσέλιδο της Εστίας για συναντήσεις μου με τον Γιάννη Στουρνάρα
«Ο κ. Κοττάκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια εξυφαίνοντας ιστορίες επιστημονικής φαντασίας», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος
Μαρινάκης για παγκόσμια μέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση θεσμών, η κατοχύρωση πολυφωνίας και η βελτίωση των ΜΜΕ»
Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους βασίζεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων που όπως είπε αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, και παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό έργο στο χώρο του Τύπου
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη σε Τσιπρα: Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο μας – Δεν συσχετίσαμε ποτέ Πρέσπες με συντάξεις
Οι 2 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά σε επώνυμες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της περιόδου 2015 και όχι σε δημοσιογραφικές κρίσεις
Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού
27