Πολιτική

Κορονοϊός: Πάνω από 475.000 ευρώ οι δωρεές υπουργών, βουλευτών κι ευρωβουλευτών της ΝΔ

Ξεπερνά τις 475.000 ευρώ το ποσό που κατέβαλαν τον Απρίλιο στον ειδικό λογαριασμό για τον κορονοϊό, οι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το συγκεκριμένο έγγραφο ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποιοι βουλευτές της ΝΔ, υπουργοί και υφυπουργοί προέβησαν σε καταβολή του 50% του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19 μέχρι σήμερα και σε ποιο ύψος ανήλθε, επί συνόλου, αυτή η καταβολή, μετά το κάλεσμα του πρωθυπουργού.

«To σύνολο των μελών της κυβέρνησης, των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος καθώς και των ευρωβουλευτών, κατέβαλαν κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της ασθένειας covid-19, ποσό που συνολικά υπερβαίνει τα 475.000 ευρώ», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Γεραπετρίτης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Ψαρόπουλος: Πάνω από 2 χρόνια θα τραβήξει η δίκη των Τεμπών, θα γίνουν και φέτος συγκεντρώσεις
«Υπάρχουν αντικρουόμενα αποδεικτικά στοιχεία», είπε, κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση του Νίκου Πλακιά ότι η εμπορική αμαξοστοιχία δεν κουβαλούσε παράνομο φορτίο
Ο δικηγόρος και πρώην σύζυγος της Μαρίας Καρυστιανού, Αντώνης Ψαρόπουλος
Η πρώτη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου μετά την παραίτηση της Έλενας Καραγεωργοπούλου: «Η αγάπη στο τέλος θα νικήσει»
Παρά την ανησυχία που επικρατεί εντός της Πλεύσης Ελευθερίας η οποία έχει μείνει με το ελάχιστο όριο βουλευτών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το μήνυμα πως ο αγώνας συνεχίζεται
Η Έλενα Καραγεωργοπούλου με την Ζωή Κωνσταντοπούλου 9
Στο «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν ο Μητσοτάκης: Οι «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας και οι επιδιώξεις των δύο ηγετών
Ο Τούρκος πρόεδρος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού και της ελληνικής αντιπροσωπείας, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσκληθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 6