Πολιτική

Κορονοϊός: Πάνω από 475.000 ευρώ οι δωρεές υπουργών, βουλευτών κι ευρωβουλευτών της ΝΔ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεπερνά τις 475.000 ευρώ το ποσό που κατέβαλαν τον Απρίλιο στον ειδικό λογαριασμό για τον κορονοϊό, οι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το συγκεκριμένο έγγραφο ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποιοι βουλευτές της ΝΔ, υπουργοί και υφυπουργοί προέβησαν σε καταβολή του 50% του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19 μέχρι σήμερα και σε ποιο ύψος ανήλθε, επί συνόλου, αυτή η καταβολή, μετά το κάλεσμα του πρωθυπουργού.

«To σύνολο των μελών της κυβέρνησης, των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος καθώς και των ευρωβουλευτών, κατέβαλαν κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της ασθένειας covid-19, ποσό που συνολικά υπερβαίνει τα 475.000 ευρώ», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Γεραπετρίτης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης – Κυριάκος Βελόπουλος: Καβγάς στη Βουλή για το πόθεν έσχες των βουλευτών – «Ντροπή για τους συναδέλφους», «είσαι εθνικός ψεύτης»
Άναψαν τα αίματα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη σύσταση ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Ψυχολόγων»
Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος 11
Κατερίνα Νοτοπούλου στο newsit.gr: Η εγγραφή στην ΕΛΑΣ ήταν πράξη συνέπειας – Δεν έχω αποφασίσει για υποψηφιότητα
Η Κατερίνα Νοτοπούλου εξηγεί την ένταξή της στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη και ξεκαθαρίζει ότι η στήριξή της στην πρωτοβουλία Τσίπρα δεν συνδέεται με υποψηφιότητες
Η Κατερίνα Νοτοπούλου στη Βουλή