Πολιτική

Κορονοϊός: Πάνω από 475.000 ευρώ οι δωρεές υπουργών, βουλευτών κι ευρωβουλευτών της ΝΔ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεπερνά τις 475.000 ευρώ το ποσό που κατέβαλαν τον Απρίλιο στον ειδικό λογαριασμό για τον κορονοϊό, οι υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το συγκεκριμένο έγγραφο ήρθε ως απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Σοφία-Χάιδω Ασημακοπούλου, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποιοι βουλευτές της ΝΔ, υπουργοί και υφυπουργοί προέβησαν σε καταβολή του 50% του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19 μέχρι σήμερα και σε ποιο ύψος ανήλθε, επί συνόλου, αυτή η καταβολή, μετά το κάλεσμα του πρωθυπουργού.

«To σύνολο των μελών της κυβέρνησης, των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος καθώς και των ευρωβουλευτών, κατέβαλαν κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της ασθένειας covid-19, ποσό που συνολικά υπερβαίνει τα 475.000 ευρώ», αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Γεραπετρίτης.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ανάρτηση Τσίπρα από το Άγιο Όρος και το «καρφί» του Πολάκη για τον συνοδό του: «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έγραψε για το «ταξίδι» στην ιστορία και την πνευματικότητα της Αθωνικής Πολιτείας - Το αιχμηρό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το παρελθόν της σφοδρής αντιπαράθεσης
Τσίπρας στο Άγιο Όρος και Παύλος Πολάκης 11
ΚΥΣΕΑ: Παραμένουν για ακόμη έναν μήνα οι Patriot στη Σαουδική Αραβία – «Πράσινο φως» σε 8 εξοπλιστικά προγράμματα
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενημέρωσε για Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Ουκρανία και την ελληνική Προεδρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Μέγαρο Μαξίμου 46
Μεταναστευτικό: Στο τραπέζι της ΕΕ η ελληνική πρόταση για «μηχανισμό έκτακτης ανάγκης» –  Αναστολή ασύλου και άμεσες επιστροφές
Την πρωτοβουλία Μητσοτάκη παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης στο Συμβούλιο Εσωτερικών - Θετική υποδοχή από πολλά κράτη-μέλη, συζητήσεις και για «κόμβους επιστροφής» σε τρίτες χώρες
Μετανάστες, Μυτιλήνη