Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός – Τάκης Θεοδωρικάκος από Θεσσαλονίκη: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τα νέα μέτρα

Κορονοϊός – Τάκης Θεοδωρικάκος από Θεσσαλονίκη: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τα νέα μέτρα

Στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων κατά της διασποράς του Covid19. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, πολλαπλασιάζουμε και εντείνουμε τους ελέγχους άτεγκτα και με απόλυτη δικαιοσύνη», σημείωσε ο υπουργός.

Όπως τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, οι περίπου 500 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιούνται για να τηρηθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό και να κυλήσουν όλα κανονικά.

«Από σήμερα οι συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, μπορούν να μπουν ελεύθερα στην κανονική ζωή, σε όλα τα καταστήματα, σε όλα τα μαγαζιά, στην εστίαση, παντού», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μετά από ευρεία σύσκεψη στη συμπρωτεύουσα, αναφέρει το GRTimes.gr. 

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε και τους υπόλοιπους πολίτες που ενδεχομένως έχουν ενδοιασμούς, φοβούνται ή το σκέφτονται, να εμβολιαστούν «για να μπούμε όλοι μαζί στην κανονική ζωή, για να γίνει ξανά πιο ελεύθερη η ζωή μας».

Ερωτηθείς σχετικά με τις παρελάσεις, ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει κεντρική απόφαση της κυβέρνησης και θα ανακοινωθεί, σχολιάζοντας ωστόσο ότι αν πετύχουν τα νέα μέτρα, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα ενόψει του τριημέρου εορτασμού του Αγίου Δημητρίου και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου:

«Παράκληση, να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι το μόνο ασφαλές όπλο απέναντι στην πανδημία, ασφαλές και αποτελεσματικό, είναι ο εμβολιασμός», απηύθυνε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις