Πολιτική

Κορονοϊός – Θεοδώρα Τζάκρη: Βρέθηκε θετική και μίλησε μέσω webex στη Βουλή για τους αγρότες

Το webex χρησιμοποίησε η θετική στον κορονοϊό η Θεοδώρα Τζάκρη. Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρενέβη εξ αποστάσεως σε συζήτηση στη Βουλή, καθώς βρίσκεται σπίτι της σε καραντίνα.

Στην παρέμβασή της μέσω webex η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, τονίζοντας ότι για την επίλυση απαιτείται πρώτα από όλα πολιτική βούληση.

«Η Κυβέρνηση απέτυχε να δώσει έγκαιρα στους αγρότες τις δίκαιες, αντικειμενικές και στο 100% της ζημίας αποζημιώσεις για τον παγετό της Άνοιξης του 2021, που τους είχε υποσχεθεί», επισήμανε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ευρισκόμενη σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε την εξ αποστάσεως παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη:

Τοποθέτησή μου για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, διατάξεις για τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Η απίστευτη πολυνομία που υπάρχει για το θέμα, ιδιαίτερα από το 2012 και μετά, προκαλεί αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και αυτού του νομοσχεδίου.

-Η μεγάλη σημασία της κτηνοτροφίας για τη χώρα και τα ουσιαστικά προβλήματα του τομέα που είναι το υψηλό κόστος των ζωοτροφών, η κατανομή του εθνικού αποθέματος, η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου, το ηλεκτρικό ρεύμα, η περικοπή των ενισχύσεών τους «με τεχνητό μάλιστα τρόπο».
Δηλώνω τη ρητή αντίθεσή μου στις ρυθμίσεις του άρθρου 14, με το οποίο παρατείνεται μέχρι τις 31/12/23 η προθεσμία εκπόνησης, υποβολής και έγκρισης των διαχειριστικών σχεδίων για τα βοσκοτόπια και του άρθρου 16, με το οποίο παρατείνεται μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 η διεκπεραίωση από τον ΕΛΓΑ των δηλώσεων ζημίας, η υποβολή των αιτήσεων οικονομικής ενίσχυσης, η χορήγηση της σχετικής προκαταβολής και η εξόφληση των αποζημιώσεων για τον «Παγετό Άνοιξη 2021», αφού η Κυβέρνηση απέτυχε να δώσει έγκαιρα στους αγρότες τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Δείτε και την ανάρτηση της βουλευτή στο Facebook:

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στο Breitbart: «Ο Τραμπ θα περάσει καλά στην Ελλάδα, είμαστε περήφανοι για τη φιλοξενία μας και ελπίζουμε να συμφωνήσει με το Ιράν»
Όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός για Τραμπ, Ιράν, Γάζα και τις έρευνες των Exxon Mobil και Chevron στην χώρα - Η συνέντευξή του στο Breitbart News, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης 6
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη