Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός – Θεοδώρα Τζάκρη: Βρέθηκε θετική και μίλησε μέσω webex στη Βουλή για τους αγρότες

Κορονοϊός – Θεοδώρα Τζάκρη: Βρέθηκε θετική και μίλησε μέσω webex στη Βουλή για τους αγρότες

Το webex χρησιμοποίησε η θετική στον κορονοϊό η Θεοδώρα Τζάκρη. Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παρενέβη εξ αποστάσεως σε συζήτηση στη Βουλή, καθώς βρίσκεται σπίτι της σε καραντίνα.

Στην παρέμβασή της μέσω webex η Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, τονίζοντας ότι για την επίλυση απαιτείται πρώτα από όλα πολιτική βούληση.

«Η Κυβέρνηση απέτυχε να δώσει έγκαιρα στους αγρότες τις δίκαιες, αντικειμενικές και στο 100% της ζημίας αποζημιώσεις για τον παγετό της Άνοιξης του 2021, που τους είχε υποσχεθεί», επισήμανε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ευρισκόμενη σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε την εξ αποστάσεως παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη:

Τοποθέτησή μου για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, διατάξεις για τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».
Η απίστευτη πολυνομία που υπάρχει για το θέμα, ιδιαίτερα από το 2012 και μετά, προκαλεί αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα και αυτού του νομοσχεδίου.

-Η μεγάλη σημασία της κτηνοτροφίας για τη χώρα και τα ουσιαστικά προβλήματα του τομέα που είναι το υψηλό κόστος των ζωοτροφών, η κατανομή του εθνικού αποθέματος, η θέσπιση αγροτικού πετρελαίου, το ηλεκτρικό ρεύμα, η περικοπή των ενισχύσεών τους «με τεχνητό μάλιστα τρόπο».
Δηλώνω τη ρητή αντίθεσή μου στις ρυθμίσεις του άρθρου 14, με το οποίο παρατείνεται μέχρι τις 31/12/23 η προθεσμία εκπόνησης, υποβολής και έγκρισης των διαχειριστικών σχεδίων για τα βοσκοτόπια και του άρθρου 16, με το οποίο παρατείνεται μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 η διεκπεραίωση από τον ΕΛΓΑ των δηλώσεων ζημίας, η υποβολή των αιτήσεων οικονομικής ενίσχυσης, η χορήγηση της σχετικής προκαταβολής και η εξόφληση των αποζημιώσεων για τον «Παγετό Άνοιξη 2021», αφού η Κυβέρνηση απέτυχε να δώσει έγκαιρα στους αγρότες τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Δείτε και την ανάρτηση της βουλευτή στο Facebook:

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις