Πολιτική

Κορονοϊός: Τι αποφάσισε η Βουλή για τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κορονοϊός κλείνει… τα έδρανα! Νέα αυξημένα μέτρα αποφάσισε την Τετάρτη (18.03.2020) η Διάσκεψη των Προέδρων για την λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων σε σχέση με το νομοθετικό και κοινοβουλευτικό της έργο.

Το νομοθετικό έργο στην Ολομέλεια θα γίνεται μια μόνο φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη, με περιορισμένη συμμετοχή και την οργάνωση σε ένα ή δύο το πολύ κύκλων ομιλητών, όπως έγινε χθες και σήμερα.

Κορονοϊός: ΄Έκτακτα μέτρα και στην εθνική αντιπροσωπεία

Η συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια και γενικά ο κοινοβουλευτικός έλεγχος θα διεξάγεται και αυτός μόνο μια φορά την εβδομάδα κάθε Πέμπτη, πριν το νομοθετικό έργο.

Ουσιαστικά δηλαδή η Ολομέλεια θα ανοίγει μια φορά κάθε Πέμπτη.

Η επεξεργασία των νομοσχεδίων στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή θα γίνεται σε μία συνεδρίαση, κάθε Τρίτη (με εξαίρεση της επόμενης εβδομάδας που θα γίνει Δευτέρα, με εφαρμογή της διαδικασίας της οργανωμένης συζήτησης).

Η συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΚΙΝΑΛ που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή αναβάλεται.

Ο κοινοβουλευτικού ελέγχου, μέσω των γραπτών Ερωτήσεων και ΑΚΕ που θα διεξάγεται δια της ηλεκτρονικής κατάθεσης όλων των μέσων, με αύξηση της προθεσμίας απάντησης των υπουργείων από εικοσιπέντε (25) ημέρες σε σαράντα (40) ημέρες.

Η επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα συνεδριάσει με μειωμένη σύνθεση και εξουσιοδότηση του Προέδρου της Βουλής να ενημερώνει σχετικώς όλα τα μέλη της, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας υπάρχει η τεχνική δυνατότητα τηλεδιάσκεψης εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. ​

Η Διάσκεψη των Προέδρων ενημερώθηκε πως η Κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμα προς κατάθεση σειρά νομοσχεδίων (Ρυθμίσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Περί συναθροίσεων, Εταιρική διακυβέρνηση, Καταδυτικός Τουρισμός, Κυρώσεις οδηγιών του υπουργείων Δικαιοσύνης και εκσυγχρονισμού της Περιβαλλοντικής νομοθεσίας) αυτά όμως θα εισάγονται κατά προτεραιότητα τις επόμενες εβδομάδες όμως θα προηγούνται τα νομοσχέδια εκείνα που αφορούν ζητήματα που συνδέονται κυρίως με τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων (π.χ. Κυρώσεις ΠΝΠ κ.α)

Η Βουλή λειτουργεί ήδη με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό προσωπικού για την κάλυψη των βασικών λειτουργιών της και στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη κλείσει ή υπολειτουργούν τα περιφερειακά κτίριά της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για τα μέτρα της ΔΕΘ: «Υποσχετικές αλαζονείας και παραπλάνησης»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αποδομεί τις εξαγγελίες για μισθούς, συντάξεις και Δημόσιο και αντιπαραβάλλει το δικό του πρόγραμμα - «Στασιμότητα και διαφθορά ή εντιμότητα και πρόοδος»
Μητσοτάκης, ΔΕΘ
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανοίξει ξανά η υπόθεση με τα «αδιευκρίνιστα» ποσά του Άδωνι Γεωργιάδη
Κλιμάκιο του κόμματος προσφεύγει στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και καταθέτει αυτοτελή μηνυτήρια αναφορά - Επικαλείται «νέα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία» και προαναγγέλλει νέες κινήσεις για τη Novartis
Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης
Το πολιτικό μήνυμα Πιερρακάκη για τις παροχές Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: «Λαϊκισμός είναι να τάζεις χρήματα που δεν υπάρχουν»
«Το να μετατρέπεις την πρόοδο της οικονομίας σε καλύτερη ζωή δεν συνιστά παροχή, συνιστά υποχρέωση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών - Οι τρεις άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής
Κυριάκος Μητσοτάκης
38
Σαλμάς για κόμμα Σαμαρά: «Δεν βιαζόμαστε» – «Δεν καθορίζει ο Μητσοτάκης πότε τελειώνει η πολιτική καριέρα του καθενός»
Αιχμές κατά του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ από τον ανεξάρτητο βουλευτή - «Ίσως ο Σαμαράς αναγνώρισε το λάθος που έκανε στηρίζοντάς τον για αρχηγό» - Τι είπε για τον χρόνο ανακοίνωσης του νέου πολιτικού φορέα
Μάριος Σαλμάς
12
Σκέρτσος για Σαμαρά: «Οι παρατάξεις υπερβαίνουν τους προσωπικούς εγωισμούς» – Το μήνυμα για ενότητα στη ΝΔ
«Οφείλει να προστατέψει την υστεροφημία του», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας – Τι είπε για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, την ακρίβεια και το πρόγραμμα Τσίπρα
Άκης Σκέρτσος
11
Τάκης Θεοδωρικάκος: Πίεση για μειώσεις τιμών σε περισσότερα προϊόντα – «Αληθινή ελπίδα οι καλύτεροι μισθοί»
Τι είπε για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, την ακρίβεια και τη συμφωνία για 1.740 κωδικούς – «Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και θα ξαναείναι αυτοδύναμη»
Τάκης Θεοδωρικάκος και Κυριάκος Μητσοτάκης