Πολιτική

Κώστας Καραμανλής: «Βαριές καμπάνες στην Αττική Οδό» – «Έγιναν λάθη αλλά το Κράτος στάθηκε όρθιο»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για την κατάσταση στην Αττική Οδό αλλά και για την συνολική διαχείριση της κακοκαιρία Ελπίδα μίλησε στο Mega o υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλης τόνισε πως «εκ μέρους της κυβέρνησης και χωρίς περιστροφές ζητήσαμε συγνώμη από όσους ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται. Πρόκειται για ακραίο καιρικό φαινόμενο αλλά αυτό δε δικαιολογεί τα πάντα».

Όπως σημείωσε «καταλάβουμε τον θυμό, την απογοήτευση και τα νεύρα όλων. Είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από όλους του παραχωρησιούχους ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη δούμε αυτές τις εικόνες ντροπής. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε», συμπλήρωσε και τόνισε ότι το υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί το χάος της «Ελπίδας».

«Ο παραχωρησιούχος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία και τη συντήρηση του δρόμου. Είχαν γίνει όλες οι συσκέψεις, είχαν δοθεί όλες οι διαβεβαιώσεις. Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε».

«Βαριές οι καμπάνες»

Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η πρώτη φορά που ζητείται από ιδιωτική εταιρεία να καταβάλλει αποζημίωση για τα όσα συνέβησαν και για την ταλαιπωρία των πολιτών.

«Για πρώτη φορά είδαμε ότι πέρα από το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, έγινε ένα βήμα που δεν έχει γίνει ποτέ ούτε στην Ευρώπη. Ήρθε η ίδια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ, ενός γενναίου ποσού. Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να μη συμφωνεί με το ύψος του ποσού, όλοι συμφωνούμε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις. Πέρα από αυτό, υπάρχει ειδικό θεσμικό πλαίσιο για να δούμε πού υπάρχουν ευθύνες και οι καμπάνες θα είναι βαριές. Σε αυτό δεσμευόμαστε και θα το κάνουμε».

«Δεσμευόμαστε ότι δε θα καλύψουμε ευθύνες. Θα εξετάσουμε τι έχει γίνει, ποιος έχει την ευθύνη», συμπλήρωσε και τόνισε ότι το χρηματικό ποσό των 2.000 που θα δοθεί από την Αττική Οδό, δεν μπλοκάρει μελλοντικές αξιώσεις των οδηγών από την εταιρία.

«Μπορείτε να έχετε και άλλες απαιτήσεις, δεν αποστερείται το δικαίωμα να κινηθείτε νομικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Έγιναν λάθη»

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι «έγιναν λάθη, υπήρξαν παραλήψεις αλλά το κράτος στάθηκε όρθιο. Έγινε μια διαχείριση κρίσης».

«Δε λέμε ότι όλα έγιναν όλα τέλεια, δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτό. Όλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων μετά από μια δύσκολη συγκυρία. Καταλαβαίνω τον θυμό του κόσμου».

Κλείνοντας, ο υπουργός Υποδομών σημείωσε:«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που έγινε χθες. Ευθύνες υπάρχουν και θα αποδοθούν αλλά σε αυτήν τη φάση το πινγκ πονγκ ευθυνών δε βοηθάει κανέναν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις επιθέσεις με drones σε 2 πλοία στη Μαύρη Θάλασσα: Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι θεμελιώδους σημασίας
«Οι επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, απειλούν τη θαλάσσια ασφάλεια και υπονομεύουν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα»
ΥΠΕΞ
Αλέξης Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης δεν θα έχει τρίτη τετραετία» – «Είμαστε ανταγωνιστές, όχι αντίπαλοι με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου»
Περιγράφοντας τη μετεκλογική στρατηγική του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι πρώτη επιδίωξη θα ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης, εφόσον το επέτρεπαν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Γεωργιάδης στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κέντρου Υγείας Πάρου: Το πήρα χρέπι, το έκανα καινούργιο, αλλά η φασαρία, φασαρία από τη συμμορία της μιζέριας
Αντιπαράθεση έξω από το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας της Πάρου, με τον υπουργό Υγείας να καλεί ηλικιωμένη γυναίκα να μπει στο κτίριο και να δει τις αλλαγές
Άδωνις Γεωργιάδης 16