Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κώστας Λαλιώτης: Το Θείο Βρέφος επέστρεψε

Κώστας Λαλιώτης: Το Θείο Βρέφος επέστρεψε

Ο Κώστας Λαλιώτης επιστρέφει. Ή μάλλον επέστρεψε αφού επί της ουσίας ποτέ δεν έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και τώρα χωρίς το στίγμα του μνημονίου αποφάσισε με καθυστέρηση 15 ετών να κάνει πράξη ίσως τον χρησμό-«απειλή» προς τους αντιπάλους του εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος είχε πει στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, ότι…«το 2000 θα είμαι 49 χρονών».

Το «θείο βρέφος» του ΠΑΣΟΚ, 64 χρόνων πλέον, με αφορμή και την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του κόμματος αποφάσισε να εμπλακεί εκ νέου στα πολιτικά και πασοκικά δρώμενα, ως εξ απορρήτων συνεργάτης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και από την τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να είναι ο ιθύνων νους της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος και ένας εξ αυτών που εναντιώθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Άλλωστε λέγεται ότι στόχος του Κ. Λαλιώτη είναι να μπει τέλος στην εμφυλιοπολεμική κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ από το 2007 με αφορμή την σύγκρουση Γ. Παπανδρέου – Ε. Βενιζέλου και να πιστωθεί η νέα ηγεσία υπό την κ. Γεννηματά και προφανώς ο ίδιος την ανάταξη του κόμματος και της παράταξης ευρύτερα στις επικέιμενες εκλογές.

O επί Κώστα Σημίτη γραμματέας της ΚΕ τιου ΠΑΣΟΚ ούτε που θέλει να ακούει για συμπαρατάξεις και άλλα συναφή, καθώς θεωρεί ότι στο χώρο της κεντραριστεράς μόνο το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, προκαλώντας τουλάχιστον δυσφορία στις συνεργαζόμενες δυνάμεις και προσωπικότητες.

Από το 2007 με το βιβλίο του «Η πυξίδα. Το διαχρονικό ΠΑΣΟΚ. Προκλήσεις, Υπερβάσεις, Προοπτικές» ανέλυε τους επερχόμενους κινδύνους για την ιδεολογικοπολιτική, οργανωτική και θεσμική υπόσταση του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ουκ ολίγα κορυφαία στελέχη που θεωρούν ότι ο Κ. Λαλιώτης μπορεί ακόμη και τώρα να συμβάλει τα μάλα στην ανασύσταση του κόμματος.

Και βασική προϋπόθεση για να συμβεί αυτό και να ανακτήσει το ΠΑΣΟΚ την ηγεμονική του θέση στον χώρο της Κεντροαριστεράς και την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων κατά τον κ. Λαλιώτη είναι να κοπεί ο μνημονιακός ομφάλιος λώρος που το συνδέει με τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου θα κρίνει πολλά για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, αλλά και του ίδιου Κώστα Λαλιώτη που φιλοδοξούν 41 χρόνια μετά την ίδρυσή του να ξαναγεννήσουν το ΠΑΣΟΚ μέσα από τις στάχτες του.

πηγη φωτο: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε