Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κώστας Μπακογιάννης: Η νέα πλατεία Ομονοίας και ο κορονοϊός

Κώστας Μπακογιάννης: Η νέα πλατεία Ομονοίας και ο κορονοϊός
Εικόνα από την εκπομπή "Live News" του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega

Για τον κορονοϊό, τη νέα πλατεία Ομονοίας και τα επόμενα έργα του Δήμου Αθηναίων, μίλησε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”, στο Mega.

Όσον αφορά στον κορονοϊό, ο Κώστας Μπακογιάννης συνέστησε ψυχραιμία, ενώ τόνισε πως αναγκαστικά όλες οι καρναβαλιστικές εκδηλώσεις του Δήμου αναμένεται να ακυρωθούν. Επιπλέον, επισήμανε πως ο Δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να κάνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό.
“Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους διευθυντές των σχολείων και εφόσον χρειαστεί θα μπούμε μέσα και θα κάνουμε απολυμάνσεις. Επίσης έχουμε ήδη μοιράσει αντισηπτικά στους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων”.

Η νέα πλατεία Ομονοίας

Μιλώντας για την ριζική αλλαγή της πλατείας Ομονοίας, η οποία θα παραδοθεί στο κοινό στα μέσα Μαρτίου, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως σκοπός του έργου είναι να συνδυαστεί η νοσταλγία με την… τεχνολογία.

“Αυτό το έργο έχει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά. Θα σας δώσω μόνο παράδειγμα ? Έχει υπολογιστεί πως το σιντριβάνι ρίχνει την θερμοκρασία κατά 3 βαθμούς Κελσίου περιμετρικά και αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί αυτή την στιγμή έχουμε πάνω από 20 καινούργια ξενοδοχεία που αναπτύσσονται στην περιοχή της Ομόνοιας. Το στοίχημα για εμάς δεν είναι το πώς θα είναι το σιντριβάνι όταν παραδοθεί αλλά το πώς θα είναι ένα χρόνο μετά”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης αναφέροντας πως υπάρχει ειδικό σχέδιο σε συνεργασία με την αστυνομία με σκοπό την ασφάλεια της πλατείας αλλά και όλης της περιοχής, όπως και σχέδιο για την καθαριότητα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ακόμη πως η Ομόνοια έγινε χάρη σε τρεις μεγάλους δωρητές, πράγμα που σημαίνει πως στον δημότη δεν θα κοστίσει ούτε ευρώ.

Όσον αφορά στο συντονιστικό σχέδιο δράσης, ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε πως αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη στο κέντρο Αθηνών η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση από το 2004, η οποία σιγά σιγά και μέρα με την μέρα αποδίδει.

Το επόμενο έργο

Όσο για το επόμενο έργο που σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως “ετοιμαζόμαστε να ανακοινώσουμε ένα πολύ μεγάλο σχέδιο, το οποίο θα το ανακοινώσουμε τον Μάιο. Θα είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα περιλαμβάνει αναλυτικά όλα τα έργα, τις παρεμβάσεις, δεσμευμένες πιστώσεις και χρονοδιαγράμματα. Θα έχει να κάνει με αυτό που λέγαμε προεκλογικά, τον μεγάλο περίπατο”.

Δείτε τη συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη στον Νίκο Ευαγγελάτο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις