Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κώστας Μπακογιάννης: Η «συμφωνία εμπιστοσύνης» με τους πολίτες και οι βασικές αρχές της πολιτικής του για το δήμο Αθηναίων

Κώστας Μπακογιάννης: Η «συμφωνία εμπιστοσύνης» με τους πολίτες και οι βασικές αρχές της πολιτικής του για το δήμο Αθηναίων

Με το σύνθημα «Αθήνα Ψηλά», ούτως ώστε «να ξανασηκώσουμε την Αθήνα και να την πάμε εκεί που της πρέπει», ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σε ένα χώρο γεμάτο από κόσμο, παρουσία στελεχών της ΝΔ και της Αυτοδιοίκησης, αλλά και νεολαίους εθελοντές στο φόντο, ο έως σήμερα περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα για την Αθήνα, τονίζοντας ότι «πρέπει να αντισταθούμε στην αδιαφορία, την ανασφάλεια και την αδράνεια».

Περιγράφοντας με μελανά χρώματα τη σημερινή κατάσταση στην Αθήνα, ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε πως «είναι μεγάλο το βάρος και πολύ μεγάλη η πρόκληση», παρουσιάζοντας μια «συμφωνία εμπιστοσύνης» με τους δημότες, όπως την ονόμασε χαρακτηριστικά. Βασικές αρχές αυτής είναι, σύμφωνα με τον ίδιο:

– Η Αθήνα είναι οι άνθρωποί της, όσοι ζουν, εργάζονται και την επισκέπτονται.

– Ο δήμαρχος δεν είναι διαιτητής μικρών ή μεγάλων συμφερόντων ή τερματοφύλακας απέναντι σε ένα επιθετικό κράτος που βαράει πέναλτι. Δεν μπορεί ο δήμαρχος να μένει κλεισμένος στο γραφείο του, αλλά πρέπει να είναι παντού και να δώσει όλες τις μάχες.

– Η Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνά αρχές και να γκρεμίζει τείχη. Η κοινωνία απαιτεί υπερβάσεις, χωρίς στεγανά και παρωπίδες.

– Ο Δήμος Αθηναίων έχει γεράσει και σκουριάσει και πρέπει να γυρίσει ανάποδα.

– Ιστορία γράφουν οι ομάδες, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ο δήμαρχος δεν είναι τίποτε παραπάνω από διευθυντής ορχήστρας. Η Αθήνα μπορεί να είναι υποχρέωση του δημάρχου, αλλά είναι δικαίωμα όλων μας.

Παράλληλα, προέταξε τρεις άξονες πολιτικής: τη δημόσια ασφάλεια, τη λειτουργία της πόλης και το δημόσιο χώρο που πρέπει να επανακτηθεί. Ως στρατηγικό του στόχο ανέφερε «ο μεγάλος περίπατος της Αθήνας να γίνει ο ωραιότερος περίπατος της Ευρώπης» και δεσμεύτηκε για αλλαγή της αρχιτεκτονικής του δήμου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις