Πολιτική

Κώστας Μπακογιάννης: Παραδοχή ήττας στο δήμο Αθηναίων – «Η ευθύνη είναι μόνο δική μου»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Φεύγω από το Δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης στην πρώτη του δήλωση, μετά τα αποτελέσματα για τον δήμο Αθηναίων, που έδειξαν επικράτηση του Χάρη Δούκα στην κάλπη.

Παραδεχόμενος την ήττα του στον δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε πως η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του. 

«Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, κ. Δούκα για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και για να τον διαβεβαιώσω ότι είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του, ώστε να προχωρήσουμε σε μια οργανωμένη μετάβαση», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης μετά τα πρώτα αποτελέσματα.

«Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει εμένα», επεσήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ γιατί μου δώσατε μια ευκαιρία ζωής».

 

Πιο αναλυτικά, η δήλωση Μπακογιάννη έχει ως εξής:

«Πριν από λίγο, επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μεγάλη του νίκη. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τον πολύ καλό, ουσιαστικό προεκλογικό μας αγώνα. Και ασφαλώς να τον διαβεβαιώσω πως και η ομάδα μου και εγώ, είμαστε στην απόλυτη διάθεσή του, ώστε να οργανώσουμε μια συγκροτημένη και σοβαρή μετάβαση.

Θα ήθελα να πω ακόμα, πως θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου, τον συνδυασμό, τους συνεργάτες, τους εθελοντές, όλες και όλους που μας υποστήριξαν. Έκαναν έναν καταπληκτικό αγώνα. Η ευθύνη του αποτελέσματος φέρει αποκλειστικά εμένα. Και κάτι ακόμη προς όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, γιατί μου δώσατε την ευκαιρία μιας ζωής και μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω. Φεύγω από το Δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά».

Σημειώνεται πως ο Χάρης Δούκας κερδίζει τον δήμο Αθηναίων, ο Στέλιος Αγγελούδης κερδίζει τον δήμο Θεσσαλονίκης ενώ στις 6 περιφέρειες η ΝΔ χάνει κατά κράτος καθώς μόνο στην Πελοπόννησο ο κ. Δημήτρης Πτωχός φαίνεται να κερδίζει την περιφέρεια.

Σε όλες τις άλλες φαίνεται να κερδίζουν οι «γαλάζιοι αντάρτες», (Τοψίδης στην Μακεδονία – Θράκη, Αμανατίδης στην Δυτική Μακεδονία, Τρεπεκλής στα Ιόνια Νησιά, Μουτζούρης στο Βόρειο Αιγαίο). Στην Θεσσαλία ο κ. Κουρέτας προηγείται του κ. Αγοραστού. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για Αλκέτ Ριζάι: Θα διαφωνούσα να πάρει άδεια αλλά είναι θέμα του νόμου
«Θα συλληφθεί, όπως συλλαμβάνονται όλοι, και θα δείτε στη συνέχεια πόσο η κεκτημένη ταχύτητα της αστυνομίας πόσες ακόμα επιτυχίες θα έχει» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μαρινάκης για Τσίπρα: Κάνει καλύτερα βίντεο απ’ ότι κυβερνά τον τόπο – Παλιό το κόλπο να τάζεις εκ του ασφαλούς για να γίνεις ευχάριστος
«Αν ήμασταν καλύτερα επί ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει γιατί έστειλε στον εξώστη και εξαφάνισε όλους όσους κυβέρνησε μαζί τους; Προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία»
Παύλος Μαρινάκης
5
ΕΛΑΣ: Το 87,1% δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια
Στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση φέρνει η ΕΛ.Α.Σ. τη φτώχεια, την ακρίβεια και τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, αξιοποιώντας τα δυσμενή συγκριτικά στοιχεία για τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 7
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου – Ποντάρουν στα μέτρα και την αξιοπιστία για τις εκλογές
Ο στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, χωρίς ωστόσο κανείς να παραγνωρίζει ότι καταλυτικό ρόλο για την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων θα παίξει και το θέμα της ακρίβειας
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού 12