Πολιτική

Κώστας Σημίτης: Δεν είναι σε αντιδικία με την πολιτεία για να «αποποιηθεί» τη σύνταξη λέει για τη Δάφνη Σημίτη συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού

«Η κυρία Δάφνη Σημίτη είναι ένας αξιοπρεπής και περήφανος άνθρωπος, που ακολουθεί τον νόμο και δεν ζητά χατηράκια», επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, η συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Θέση για τις διαρροές «περί αποποίησης» της σύνταξης του εκλιπόντος Κώστα Σημίτη από τη σύζυγό του, Δάφνη Σημίτη παίρνει στενή συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μέσω ανάρτησή της στο Facebook.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της στο Facebook, η Χριστίνα Πουλίδου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την προσωπική ασφάλεια, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και το γραφείο του Κώστα Σημίτη στη Βουλή, ωστόσο αναφορικά με τη σύνταξη που δικαιούται να λαμβάνει η Δάφνη Σημίτη, η συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού και πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ τονίζει:

«Δεν είναι σε αντιδικία με την πολιτεία η κ. Σημίτη για να ”αποποιηθεί” τη σύνταξη, ούτε αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος».

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Επειδή διαβάζω κάποια αναπαραγόμενα ρεπορτάζ.

Η κυρία Δάφνη Σημίτη είναι ένας αξιοπρεπής και περήφανος άνθρωπος, που ακολουθεί τον νόμο και δεν ζητά χατηράκια. Βεβαίως από σήμερα διατίθενται στις υπηρεσίες τους τα θαυμάσια παιδιά της προσωπικής ασφάλειας του Κ. Σημίτη. Βεβαίως επιστρέφεται το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού φροντισμένο και πλυμένο. Ο Θ. Φιλιππόπουλος τα κάνει όλα σωστά, όπως θα ήθελε ο Πρόεδρος. Βεβαίως αδειάζει το γραφείο του στη Βουλή.

Τα περί “αποποίησης της σύνταξης” όμως γιατί; Δεν ξέρω το θέμα, ούτε τολμώ να ρωτήσω τέτοιες ώρες, που η απώλεια είναι ακόμη ζωντανή. Θα το θεωρούσα όμως παράλογο. Δεν είναι σε αντιδικία με την πολιτεία η κ. Σημίτη για να “αποποιηθεί” τη σύνταξη, ούτε αποτελεί κατάχρηση δικαιώματος. Είναι μια βιοποριστική ανακούφιση που προβλέπει η Πολιτεία για τις χηρείες…

 

… Με εντυπωσιάζει λοιπόν η επιμονή στη διάχυση αυτής της παραπληροφόρησης. Μήπως για να διαψευστεί εκ των πραγμάτων και μετά να συκοφαντηθεί η κ. Σημίτη ως “μικρόψυχη”; (Δεν είναι της φαντασίας μου. Είδα να παίζεται αυτό το σενάριο αρκετές φορές, σε διαφορετικές περιστάσεις, σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού)».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027 – Δε μπορώ να διανοηθώ ότι ο Σαμαράς θα κάνει κόμμα για να ζημιώσει την παράταξη
«Εσάς αν σας πάρουν 3 φορές το δίπλωμα μπορείτε να οδηγήσετε; Στον κύριο Τσίπρα οι Έλληνες πήραν 3 φορές το δίπλωμα» - «Αν ο κύριος Σαμαράς πιστεύει αυτά που λέει για την εξωτερική πολιτική, δεν υπάρχει περιθώριο να γεφυρωθεί το χάσμα» - «Δέχομαι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές»
Κυριάκος Μητσοτάκης
417
Μαρινάκης: 28 χρόνια μετά, τα κανάλια περιφερειακής εμβέλειας αδειοδοτούνται οριστικά – Ιστορική θεσμική αλλαγή
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν γεννήθηκε μέσα σε ένα γραφείο, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας διαβούλευσης περίπου δύο ετών»
Παύλος Μαρινάκης
Χατζηδάκης για «Ατζέντα 2030»: Παραγωγικότητα, νέο κράτος και ισχυρότερη Ελλάδα – «Εμείς με νέες ιδέες, οι άλλοι με τοξικότητα»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει τον συντονισμό του νέου προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και εξαπολύει επίθεση στην αντιπολίτευση
Κυριάκος Μητσοτάκης