Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κώστας Σκρέκας για οικοδομικές άδειες στην Μύκονο: Ο νόμος θα εφαρμοστεί, δεν θα λειτουργήσει κανένα παραθυράκι

Κώστας Σκρέκας για οικοδομικές άδειες στην Μύκονο: Ο νόμος θα εφαρμοστεί, δεν θα λειτουργήσει κανένα παραθυράκι

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας επανέλαβε την προθυμία της κυβέρνησης να βάλει φρένο στη δόμηση εκτός σχεδίου στην Μύκονο.

Την Δευτέρα (20.03.2023) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε ανακοινώσει πως αναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες στη Μύκονο για τις περιοχές εκτός σχεδίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κώστας Σκρέκας δήλωσε πως κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, και πως στην Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Ανέφερε επίσης πως θα τιμωρηθούν οι δράστες της μαφιόζικης επίθεσης εναντίον αρχαιολόγου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας δήλωσε πως «θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Αν στην Ελλάδα κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι αποτελούν ξεχωριστό τμήμα της Επικράτειας, είναι μακριά νυχτωμένοι. Στη Μύκονο θα εφαρμοστεί ο νόμος. Ας το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους, το μήνυμα της κυβέρνησης είναι απόλυτο:

Και οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης εναντίον του αρχαιολόγου θα τιμωρηθούν.

Δεν θα επιτραπεί σε καμιά παράνομη πράξη, σε κανένα παράνομο σχέδιο να νομιμοποιηθεί. Το επαναλαμβάνω, κανένας εκβιασμός και κανένα παραθυράκι δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Μέχρι να εγκριθεί ο ειδικός πολεοδομικός σχεδιασμός που θα αντιμετωπίσει οριστικά όλα τα θέματα, αναστέλλονται και δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία καινούργια πολεοδομική άδεια για εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο.

Το κράτος δεν εκβιάζεται και ο έλεγχος θα γίνεται από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις