Πολιτική

Κώστας Σκρέκας: Μειώνονται οι λογαριασμοί του ρεύματος από το νέο έτος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας προανήγγειλε μείωση τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για όλους τους πολίτες από το νέο έτος.

Οι ανακοινώσεις όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας θα γίνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες τονίζοντας παράλληλα οτι μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις που έχουν να κάνουν με τα τέλη που υπάρχουν στους λογαριασμούς ρεύματος. 

«Από την επόμενη χρονιά θα υπάρξει σημαντική μείωση, που θα ανακοινώσουμε τις επόμενες εβδομάδες, σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ (τις χρεώσεις για τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας)  γιατί έχουμε προχωρήσει σε μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης, κι από εκεί θα εξοικονομήσουμε αρκετές δεκάδες εκατ. ευρώ από την επόμενη χρονιά, τα οποία θα αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς όλων των καταναλωτών», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έως το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι αυτή η ελάφρυνση. Την έχουμε υπολογίσει, είναι αρκετά σημαντική, και θα ανακοινώσουμε και ποια θα είναι η ελάρυνση τα επόμενα χρόνια από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις (τέλη) μέσα από το επενδυτικό πλάνο που προωθούμε ως κυβέρνηση και ο ΑΔΜΗΕ, ο αρμόδιος διαχειριστής, υλοποιεί» συνέχισε ο υπουργός Ενέργειας. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρέας Παπανδρέου ενώνει το κόμμα 30 χρόνια μετά τον θάνατό του και «κλείνει» τα εσωκομματικά μέτωπα
Το ΠΑΣΟΚ θα τιμήσει τον ιδρυτή του ως τον πολιτικό εκείνο που έδωσε περιεχόμενο στην «κοινωνική δικαιοσύνη», τη «λαϊκή συμμετοχή» και την «εθνική αξιοπρέπεια»
Αφίσα του Ανδρέα Παπανδρέου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το PosoKanei ήρθε για να μείνει και κάθε εβδομάδα θα γίνεται καλύτερο – Επιδότηση έως και 36.000 ευρώ για την «Ανακαίνιση Κατοικίας»
«Η ακρίβεια παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα νοικοκυριά και δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις. Υπάρχει μόνο συνεχής προσπάθεια, σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 40