Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κώστας Στρατής: Ένας αρχαιολόγος στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Κώστας Στρατής
Φωτογραφία από Twitter / @K_Stratis

Ένα από τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης που προέκυψε μετά τον ανασχηματισμό, είναι και ο αρχαιολόγος Κώστας Στρατής.

Ο Κώστας Στρατής είναι αρχαιολόγος και μέλος του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ).

Click4more: Μερόπη Τζούφη: Από την ΚΝΕ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Ποια είναι η γιατρός από τα Γιάννενα που αντικαθιστά τον Κώστα Ζουράρι [pics

Ποιος είναι ο Κώστας Στρατής

Έχει πτυχίο αρχαιολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο στις αποκαταστάσεις μνημείων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού, αρχικά στη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων και στη συνέχεια στη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Από το 2015 συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, συντονίζοντας τα τεχνικά κλιμάκια αρχικά των τραπεζών και των κόκκινων δανείων, ως σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη, και στη συνέχεια της ενέργειας, ως σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη.

Από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Α. Μπαλτά.

Η επιστροφή του στο υπουργείο Πολιτισμού ερμηνεύεται από αρκετούς ως ένα… μήνυμα προς την υπουργό. Ένα “μήνυμα” που λέει πως δεν θα αποφασίζει για τα μεγάλα μέτωπα μόνη. Ειδικά, λένε κάποιοι, μετά τους χειρισμούς της στην περίπτωση του Ελληνικού, αλλά και την υπόθεση της ΑΕΠΙ.

Στο μέτωπο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας αναμένεται ο κ. Στρατής να αναλάβει τα ηνία. Κατά τη θητεία του στο υπουργείο την περίοδο Μπαλτά ασχολήθηκε με την Ακαδημία Πλάτωνος (σ.σ. ανέγερση του The Mall).

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις