Πολιτική

Κώστας Τσιάρας: Παρέλαβε με χαμόγελα – Με ένα “καρφί” αποχώρησε ο Καλογήρου!

Σε φιλικό κλίμα, με χαμόγελα αλλά και μία αιχμή από την πλευρά του απερχόμενου, Μιχάλη Καλογήρου, παρέλαβε τα νέα του καθήκοντα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κώστας Τσιάρας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη, τονίζοντας πως “η Δικαιοσύνη είναι το ζητούμενο για τον Έλληνα πολίτη με τα γνωστά προβλήματα που απασχολούν τον χώρο”.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στην πανσπερμία των νόμων αλλά και την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης και έθεσε ως στοίχημα στο τέλος της διαδρομής του στο συγκεκριμένο υπουργείο να έχει διαγράψει τις σκιές, επικαλούμενος μια παλαιά ρήση του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Στ. Ματθία ο οποίος είχε πει “Η Δικαιοσύνη είναι και δεν είναι αξιόπιστη, δίκαιη και αποτελεσματική”.

Επίσης, ο κ. Τσιάρας παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις και τόνισε πως “το μήνυμα του Πρωθυπουργού είναι μπορέσει ο καθένας από μας να προωθήσει συγκεκριμένες επιλογές όπως αυτές περιγράφηκαν προεκλογικά και να συμβάλλουμε στο καλό της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών”.

Ο υφυπουργός Δημήτρης Κράνης, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, είπε ότι η “νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έρχεται για να μηδενίσει το έργο που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αν χρειάζονται διορθώσεις”, είπε “θα πρέπει να επιληφθεί μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή”.

Kalogirou Tsiaras

“Καρφί” Καλογήρου

Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου αναφέρθηκε στο ζήτημα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων για το σωφρονιστικό σύστημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας κατά την άποψή του “τα θέματα σωφρονισμού είναι θέματα Δικαιοσύνης”.

Επίσης, υποστήριξε ότι η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου άφησε έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ, χίλιες νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και μια σειρά μεταρρυθμίσεων και νομοθετημάτων με στόχο την βελτίωση την απονομής της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρότρυνε τους δικαστές να έχουν μετριοπάθεια, να δείχνουν επιείκεια αλλά και ισχυρό αίσθημα ευθύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
6
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
5