Πολιτική

Κώστας Τσιάρας: Παρέλαβε με χαμόγελα – Με ένα “καρφί” αποχώρησε ο Καλογήρου!

Σε φιλικό κλίμα, με χαμόγελα αλλά και μία αιχμή από την πλευρά του απερχόμενου, Μιχάλη Καλογήρου, παρέλαβε τα νέα του καθήκοντα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κώστας Τσιάρας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη, τονίζοντας πως “η Δικαιοσύνη είναι το ζητούμενο για τον Έλληνα πολίτη με τα γνωστά προβλήματα που απασχολούν τον χώρο”.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στην πανσπερμία των νόμων αλλά και την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης και έθεσε ως στοίχημα στο τέλος της διαδρομής του στο συγκεκριμένο υπουργείο να έχει διαγράψει τις σκιές, επικαλούμενος μια παλαιά ρήση του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Στ. Ματθία ο οποίος είχε πει “Η Δικαιοσύνη είναι και δεν είναι αξιόπιστη, δίκαιη και αποτελεσματική”.

Επίσης, ο κ. Τσιάρας παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις και τόνισε πως “το μήνυμα του Πρωθυπουργού είναι μπορέσει ο καθένας από μας να προωθήσει συγκεκριμένες επιλογές όπως αυτές περιγράφηκαν προεκλογικά και να συμβάλλουμε στο καλό της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών”.

Ο υφυπουργός Δημήτρης Κράνης, πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, είπε ότι η “νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έρχεται για να μηδενίσει το έργο που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αν χρειάζονται διορθώσεις”, είπε “θα πρέπει να επιληφθεί μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή”.

Kalogirou Tsiaras

“Καρφί” Καλογήρου

Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου αναφέρθηκε στο ζήτημα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων για το σωφρονιστικό σύστημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας κατά την άποψή του “τα θέματα σωφρονισμού είναι θέματα Δικαιοσύνης”.

Επίσης, υποστήριξε ότι η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου άφησε έναν προϋπολογισμό αυξημένο κατά 40 εκατ. ευρώ, χίλιες νέες θέσεις δικαστικών υπαλλήλων και μια σειρά μεταρρυθμίσεων και νομοθετημάτων με στόχο την βελτίωση την απονομής της Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρότρυνε τους δικαστές να έχουν μετριοπάθεια, να δείχνουν επιείκεια αλλά και ισχυρό αίσθημα ευθύνης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: Αν ο κόσμος μάς εμπιστευτεί η Ελλάδα μπορεί να γίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα
Σε ερώτηση για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες και τη σύγκλιση με άλλα κόμματα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το κόμμα δίνει «τον αγώνα της κοινωνικής διεύρυνσης»
Νίκος Ανδρουλάκης
18
Τα Ellinika Hoaxes «ακτινογραφούν» όσα είπε η Μαρία Καρυστιανού: Τι απαντούν για υδραζίνη, ξυλόλια και βιοσυντονισμό
Στο μικροσκόπιο οι αναφορές της για τα Τέμπη και την «Κβαντική Ιατρική» - Τι υποστηρίζει το fact-checking μέσο για το «λαμπίκο», την πυρόσφαιρα και τις επίμαχες ουσίες
Μαρία Καρυστιανού 18
Εκδήλωση για τα 52 χρόνια ΝΔ: Μήνυμα νίκης Μητσοτάκη για τις εκλογές – Ηχηρές απουσίες, photo booth, κουίζ και μπασκετάκι
«Έχουμε μπροστά μας ακόμη μία δύσκολη αναμέτρηση», – Οι αναφορές του πρωθυπουργού στα λάθη, αιχμή για «σεμνότητα και ταπεινότητα» και τα πυρά κατά των «λαϊκιστών»
Κυριάκος Μητσοτάκης, εκδήλωση για 52 χρόνια Νέα Δημοκρατία
100