Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κωστής Στεφανόπουλος: Οι άγνωστες σκέψεις των τελευταίων χρόνων της ζωής του

Κωστής Στεφανόπουλος: Οι άγνωστες σκέψεις των τελευταίων χρόνων της ζωής του

– «Τον κρατούσα από το χέρι, είχαν αρχίσει να πόδια του να μην τον κρατούν. Μοναχικός ήταν», λέει η βιογράφος του Νίτσα Λουλέ
– «Οπουδήποτε πηγαίναμε, από το Μέγαρο μέχρι ένα ταβερνάκι, μια καφετέρια εδώ στον Χολαργό, σηκώνονταν οι παππούδες και έλεγαν «Πρόεδρε σ’ αγαπάμε»
– «Ο Στεφανόπουλος ήταν πάντα υπέρ της συναίνεσης. Τώρα, με τα τελευταία δρώμενα, ήταν πολύ στενοχωρημένος»

«Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν μοναχικός πρώτα στην πολιτική…είχε όμως μια αμεσότητα με τον κόσμο», είπε στον Αlpha 989 η δημοσιογράφος Νίτσα Λουλέ, που έχει γράψει την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Κωστής Στεφανόπουλος: ένας μοναχικός Πρόεδρος».

«Τον κρατούσα από το χέρι, είχαν αρχίσει να πόδια του να μην τον κρατούν. Μοναχικός ήταν. Δεν θα πήγαινε σε κοινωνικές εκδηλώσεις και κρατούσε πολλά πράγματα «μέσα του». Και στην πολιτική μοναχικός ήταν. Νομίζω αρκετά μπόρεσα να τον κάνω να «βγάλει» με το βιβλίο. Τον πέτυχα στην εποχή…»

Και συνεχίζει: «Οπουδήποτε πηγαίναμε, από το Μέγαρο μέχρι ένα ταβερνάκι, μια καφετέρια εδώ στον Χολαργό, σηκώνονταν οι παππούδες και έλεγαν «Πρόεδρε σ’ αγαπάμε» και ρωτούσαν πώς βλέπει τα πράγματα πια. Πέραν του τελευταίου έτους βέβαια, που είχε αποσυρθεί. Τον αγάπησε ο κόσμος, είχε αμεσότητα μαζί τους. Και επί κυβέρνησης Σαμαρά, που μπήκε ο Παπαδήμος, εκείνος «έβλεπε» πιο πέρα».

Η Νίτσα Λουλέ μιλάει για άγνωστες πτυχές της ζωής του Κωστή Στεφανόπουλου: «Είχε αλλάξει πολύ και τις τελευταίες δεκαετίες. Στο βιβλίο λέει ότι είχε ψηφίσει τον Κύρκο για την ευρωβουλή και δεν ντράπηκε να το πει. Θεωρούσε μάλιστα ότι ήταν φυσιολογικό. Θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι εκεί και τον ψήφισε. Εγώ τότε δεν τον ήξερα σε προσωπικό επίπεδο. Ο πατέρας μου ήταν βουλευτής στο ΚΚΕ. Δεν θα το ξεχάσω, ερχόταν πάντα πολύ αργά τη νύχτα, μετά τη Βουλή. Είπε μια μέρα ότι είχε μια κουραστική μέρα γιατί είχε αντιπαράθεση με τον Κωστή Στεφανόπουλο. Σκληρός πολιτικός αντίπαλος αλλά έντιμος. Τον άκουγα που τα έλεγε. Να στο λέει αυτό ο μπαρμπα-Κώστας, είχε μια βαρύτητα. Δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Όπως και με τον Παναγιώτη τον Κανελλόπουλο, που παραδέχτηκε το λάθος του».

Και κατέληξε: «Ο Στεφανόπουλος ήταν πάντα υπέρ της συναίνεσης. Τώρα, με τα τελευταία δρώμενα, ήταν πολύ στενοχωρημένος. Βλέπουμε ότι πια δεν ανθίζει κάτι στην πολιτική και ότι ο κόσμος θα ανασάνει… Λείπουν οι ηγέτες. Πού είναι ο Ηλίας Ηλίου. Αλλά όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε