Τετάρτη, 17 Απρ.
24oC Αθήνα

Κωστής Χατζηδάκης για efood: Αθέμιτη πρακτική – Υπήρχε νομοθεσία επί Τσίπρα και δεν το αλλάξαμε

Κωστής Χατζηδάκης για efood: Αθέμιτη πρακτική – Υπήρχε νομοθεσία επί Τσίπρα και δεν το αλλάξαμε

Για το σάλο που έχει προκληθεί με την απόφαση της efood να στείλει… φιρμάνι στους εργαζόμενους να επιλέξουν αν θέλουν αν γίνουν freelancers ή όχι μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για αθέμιτη πρακτική.

«Δεν έχει καμία σχέση αυτό που έγινε με το efood με το νόμο. Ο νόμος (σ.σ. το νέο εργασιακό) αυτός προστατεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας τη Δευτέρα (20.09.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, «υπήρχε συγκεκριμένη νομοθεσία και επί Τσίπρα που επέτρεπε είτε να είσαι μισθωτός σε αυτές τις δουλειές είτε να είσαι ελεύθερος συνεργάτης. Αυτό δεν το αλλάξαμε. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Ισπανία».

Σχετικά με το καθεστώς αυτό, είπε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να είναι μισθωτοί σε αυτές τις επιχειρήσεις και άλλοι που προτιμούν να είναι ελεύθεροι συνεργάτες.

Σε ό,τι αφορά το εργασιακό νομοσχέδιο, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε: «Φέραμε μια ρύθμιση με τον εργασιακό νόμο, με την οποία δίνουμε το δικαίωμα στους ελεύθερους συνεργάτες για συνδικαλισμό, υποχρεώνουμε τις εταιρείες να τους καλύπτουν από πλευράς υγείας και ασφάλειας και να τους δίνουν και τον προστατευτικό τους εξοπλισμό. Φέραμε, επίσης, για πρώτη φορά τη διάκριση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες, κατοχυρώνοντας πραγματικά τι είναι ο ελεύθερος συνεργάτης και προστατεύοντας τους εργαζόμενους από αθέμιτες πρακτικές εταιρειών».

Πρόκειται, λοιπόν, για μια αθέμιτη πρακτική του efood, όπως υπογράμμισε.

  

Τέλος, αναφέρθηκε στους μισθούς λέγοντας πως η οικονομία είναι σε φάση ισχυρής ανάπτυξης. «Στην επόμενη απόφαση της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό θα υπάρχει αντανάκλαση της ανάπτυξης και θα δοθεί ένα κοινωνικό μέρισμα στους εργαζόμενους».  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις