Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: 3 μισθοί κέρδος σε σχέση με το 2019

«Mε τη νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, που ισχύει από σήμερα, οι εργαζόμενοι με κατώτατο μισθό θα δουν στην τσέπη τους τρεις επιπλέον καθαρούς μισθούς, σε σχέση με το 2019» επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως «βρήκαμε στα 650 ευρώ τον κατώτατο μισθό από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πήγαμε στα 780 ευρώ.

Και τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι είναι πάνω από την αύξηση του πληθωρισμού μεταξύ 2019 μέχρι σήμερα: 15% ο πληθωρισμός, 20% η αύξηση του κατώτατου μισθού. Και σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, είμαστε στη 10η θέση ανάμεσα στις 22 χώρες που έχουν κατώτατο μισθό. Και, αν λάβουμε υπόψη και την αγοραστική δύναμη, τότε είμαστε στη 13η θέση, δηλαδή στο μέσο του πίνακα.

Σε ισχύ από σήμερα η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4% – Ποια επιδόματα επηρεάζονται και πόσο

Δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα των εργαζομένων.

Όμως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η οικονομία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το 2019. Η Ελλάδα είναι πλέον 2η σε ανάπτυξη στην ΕΕ. Η ανεργία έχει μειωθεί από το 17,5%, το καλοκαίρι του 2019, σε περίπου 11%. Δημιουργήθηκαν περίπου 300.000 νέες, θέσεις εργασίας και οι μέσες αποδοχές αυξήθηκαν κατά 12,4% από το 2019 μέχρι το 2022. Αυξήθηκαν πολύ οι επενδύσεις και η ανάκαμψη της οικονομίας εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και εφέτος.

Όλα αυτά φυσικά δεν είναι δεδομένα. Ο τόπος χρειάζεται, μετά τις εκλογές, μία σταθερή κυβέρνηση, που θα προωθεί χρήσιμες για τους πολλούς μεταρρυθμίσεις.

Οι αντίπαλοί μας δεν μπορούν να το κάνουν, διότι δεν μπορούν να απαλλαχθούν από τον λαϊκισμό των λεφτόδεντρων.

Μόνο μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εξασφαλίσει ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί για όλους τους Έλληνες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή για υποκλοπές και Δικαιοσύνη: «Φύγετε, η χώρα δεν αντέχει άλλο» – «Δεν θα στήσουμε ΠΑΣΟΚοδικεία ή ΣΥΡΙΖΟδικεία»
Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα (28.04.2026) η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση των υποκλοπών, στον απόηχο της διάταξης του εισαγγελέα του...
Βουλή, Ολομέλεια 5
Χατζηδάκης για υποκλοπές: «Δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ απόδοση της Δικαιοσύνης»
«Προφανώς ενδιαφέρομαι να μάθω ποιος έδωσε την εντολή παρακολούθησής μου», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή αν υπάρξουν νέα στοιχεία
Κωστής Χατζηδάκης
Τσουκαλάς για υποκλοπές και Εξεταστική: «Θα καλέσουμε Γεωργιάδη, Χατζηδάκη, Δένδια και μια σειρά στόχων παρακολούθησης»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην απόφαση του Αρείου Πάγου και κάλεσε τα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν να κινηθούν δικαστικά
Κώστας Τσουκαλάς, ΠΑΣΟΚ