Πολιτική

Κοτζιάς σε ΝΔ: Δείξτε υπευθυνότητα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Υπευθυνότητα στα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, καλεί τη Νέα Δημοκρατία να επιδείξει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος τονίζει ότι τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως συζητήσεις σε καφενείο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Κοτζιάς θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δώσει απάντηση στην ερώτηση που του είχε καταθέσει πρόσφατα ο βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τις ελληνοαλβανικές συνομιλίες για τη διευθέτηση σειράς προβλημάτων που χρονίζουν επί δεκαετίες.

Μάλιστα, επισημαίνοντας όρο που χρησιμοποιεί στην ερώτησή του ο Β. Κικίλιας, ο υπουργός Εξωτερικών, αφού παρατηρεί ότι τέτοιος όρος «δεν απαντάται πουθενά στη βιβλιογραφία σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς σχέσεις», ζητάει από τον βουλευτή της ΝΔ να επαναδιατυπώσει την ερώτησή του «καθ’ ότι πρόκειται για κοινοβουλευτικό έλεγχο και όχι για συζήτηση καφενείου».

Του ζήτησε, ειδικότερα, να επαναδιατυπώσει το ερώτημά του «χρησιμοποιώντας τους δόκιμους -εν προκειμένω- επιστημονικούς όρους». Ο ίδιος, μάλιστα, υπογράμμισε στον βουλευτή της ΝΔ: «Δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με τον όρο “επιρροή των Διαποντίων Νησιών”». Ο Β. Κικίλιας είχε θέσει, μεταξύ άλλων, το ερώτημα αν, από τις ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις, «θα διασφαλιστεί η επιρροή των Διαπόντιων Νησιών με το νέο υπολογισμό των χωρικών υδάτων».

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική θα πρέπει να ασκείται με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα και όχι χάριν φθηνού επικοινωνιακού εντυπωσιασμού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 18
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 126
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 19
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7