Πολιτική

Κούλογλου: «Ο Κασσελάκης θα μπορούσε να είναι υποψήφιος της ΝΔ»

«Πάει για τρίτο κόμμα και ενδεχομένως να χάσει και την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές» εκτίμησε ο Στέλιος Κούλογλου για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την παράταξη «από ροκ κόμμα, σε ποπ και τώρα το γύρισε στο καλαματιανό».

Κάνοντας λόγο για τοξικότητα στην Κουμουνδούρου, ο κ. Κούλογλου δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη, είτε φύγει είτε δεν φύγει η Αχτσιόγλου, έχει γίνει ένα σίριαλ του Netflix με όλα τα πιπεράτα και έχει καθοδική πορεία και πάει για τρίτο κόμμα και ενδεχομένως να χάσει και την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές, αυτή είναι η εκτίμησή μου».

Αναφερόμενος δε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Open το πρωί της Δευτέρας (20.11.23), ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι «πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ ως ροκ κόμμα, το έκανε ποπ συγκρότημα και τώρα το γύρισε στο καλαματιανό. Εδώ οι δημοσκοπήσεις βάζουν το ερώτημα τι θεωρείτε ότι είναι ο Κασσελάκης και λένε δεξιός. Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα φιλελεύθερος υποψήφιος στη ΝΔ ή και στο ΠΑΣΟΚ».

Κληθείς να εξηγήσει, γιατί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν τον κ. Κασσελάκη ο Στέλιος Κούλογλου απάντησε ότι «το κόμμα ήταν σε μεγάλη κρίση και δεν συζήτησε ποτέ τι έγινε από το 2019 και μετά. Δημιουργήθηκε ασάφεια και ως συγκολλητική εξουσία έμεινε ο Τσίπρας και η εξουσία. Τότε ήρθε ένας άνθρωπος που είπε ότι θα λύσω το πρόβλημα της εξουσίας, μάζεψε την αντίθεση μιας μεγάλης μερίδας κόσμου από το κατεστημένο, έπαιξε καλά και το χαρτί της υπονόμευσης του Τσίπρα».

 

Ως προς το αν υπάρχει χώρος για ένα νέο κόμμα ο ευρωβουλευτής είπε ότι «με τη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε άγνωστα νερά δημιουργείται ένας χώρος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ένα κενό πολιτικό. Η φύση και η πολιτική απεχθάνονται τα κενά, οπότε θα καλυφθεί. Αν κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις και έχουν αξιοπρεπή παρουσία μπορεί να το γεμίσουν» ενώ για το αν θα συνεργαστεί με ένα τέτοιο κόμμα είπε ότι «αν συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα μπορεί να συνεργαστώ για σύγχρονα θέματα και θέματα περιβάλλοντος».

Στο ερώτημα, τέλος, αν η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της πρέπει να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Κούλογλου απάντησε πως «αν δεν μπορούν να συμβιώσουν πρέπει να φύγουν για να είναι καθαρά τα πράγματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά της αντιπολίτευσης για την «εμπλοκή» της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή: Τα δύσπεπτα φασόλια, ο Λουδοβίκος και οι βάσεις των ΗΠΑ
Η συζήτηση στην Ολομέλεια εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση για την κλιμάκωση ΗΠΑ–Ισραήλ με το Ιράν, τον ρόλο των ελληνικών υποδομών και την αμυντική συνδρομή προς την Κύπρο, με το σχέδιο νόμου για την επιστολική ψήφο να περνά σε δεύτερο πλάνο
Βουλή
Ρήγμα στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ: Ραγκούσης και Μαντζουράνης υπέρ της αποστολής ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο
Με κοινή δήλωση τα στελέχη της Κουμουνδούρου ζητούν «απροϋπόθετη» στήριξη της Μεγαλονήσου με φρεγάτες και μαχητικά, στον απόηχο των εσωκομματικών ζυμώσεων για τη στάση απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
Μαντζουράνης και Ραγκούσης
Νίκος Δένδιας για απόφαση Εφετείου για τη Χρυσή Αυγή: «Ιστορικός σταθμός για τη Δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η δημοκρατική έννομη τάξη διαθέτει τα μέσα να προστατεύεται από εγκληματικές οργανώσεις που δρουν υπό τον μανδύα κόμματος και έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες του από το 2012
Δίκη Χρυσής Αυγής, Εφετείο
Μητσοτάκης κατά Κουτσούμπα για την Κύπρο και αιχμές για «πατριώτες της φακής»: «Μάλλον ήμουν προσβλητικός για τις φακές»
Ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο αμέσως μετά την παρέμβαση του γγ του ΚΚΕ, απορρίπτοντας την κριτική περί «εμπλοκής» και μιλώντας για «αμηχανία» κομμάτων δεξιότερα της ΝΔ στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Κυριάκος Μητσοτάκης 72
Ο Ανδρουλάκης κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε την πρωτοβουλία με την πρόσφατη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση των υποκλοπών, ενώ προειδοποίησε για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και ζήτησε να μη χρησιμοποιηθούν οι ελληνικές βάσεις για πολεμικές επιχειρήσεις
Νίκος Ανδρουλάκης