Πολιτική

Κουρουμπλής για πετρελαιοκηλίδα: Τα απέδωσε όλα στην ατυχία!

Για 10η ημέρα ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής εμφανίστηκε να λέει σχεδόν τα ίδια πράγματα που λέει από την πρώτη ημέρα της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό από την πετρελαιοκηλίδα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε: «Αν αποδειχθεί ότι έχω ευθύνη, έχω την γενναιότητα να την αναλάβω» αλλά επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι την ευθύνη για τα σχέδια απορρύπανσης την έχει το Λιμενικό.

Για το θέμα των ευθυνών ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, απέδωσε στην ατυχία όλα όσα συνέβησαν και όχι στον κακό συντονισμό ή στην ολιγωρία των αρμοδίων.

«Ήμασταν εξαιρετικά άτυχοι γιατί το πλοίο βούλιαξε νύχτα και μετέφερε μαζούτ.

Το πλοίο βούλιαξε στις 3 τα ξημερώματα και οι εργασίες ολοκλήρωσης τοποθέτησης των φραγμάτων έγινε στις 10 παρά 20 στις 10 ξεκίνησε η στεγανοποίηση του πλοίου.

Τη Δευτέρα το πρωί είχε περιοριστεί στο 95%. Από τις 3 μέχρι να τοποθετηθούν τα φράγματα υπήρχε διαρροή οπότε και ναι δημιουργήθηκε πετρελαιοκηλίδα μεγάλης έκτασης».

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Κουρουμπλής αν έχει ευθύνες ο αρχηγός του Λιμενικού απάντησε πως «έκανε ότι μπορούσε», σημειώνοντας πως «δεν έδειχνε το πράγμα ότι θα πάει έτσι», αφού ο μηχανισμός κινητοποιήθηκε και το πρωί της Κυριακής είχαν τοποθετηθεί τα φράγματα και εξελισσόταν ομαλά η στεγανοποίηση του ναυαγίου.

Θα κάνουμε τα πάντα με τα πιο σύγχρονα ποιοτικά μέσα – χωρίς χημικά-για να αποκαταστήσουμε σύντομα το πρόβλημα, και εκεί να μας κρίνετε αυστηρά».

Αυτό βέβαια θα γίνει σύμφωνα πάντα με τον κ. Κουρουμπλή σε ένα μήνα.

«Σε ένα μήνα θα κάνουμε την πρώτη ουσιαστική αποτύπωση των προσπαθειών μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι το σκάφος είχε εφοδιαστεί με 1819 τόνους πετρέλαιο για 4 πλοία, όπως ενημερώθηκε από τα ΕΛΠΕ, και όπως φαίνεται δεν υπάρχει ζήτημα λαθρεμπορίου στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Εχω κι εγώ απορίες…

«Κι εγώ έχω απορίες για το τι έχει τελικά συμβεί με την υπόθεση της βύθισης. Όποια στοιχεία έχω στη διάθεσή μου τα στέλνω στον εισαγγελέα.

Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην συγκέντρωση στοιχείων και γίνεται από τρεις διαφορετικές αρχές. Ψάχνουμε όλα τα στοιχεία».

Ο υπουργός Ναυτιλίας άφησε αιχμές για το πρότερο “επιχειρηματικό βίο” της πλοιοκτήτριας εταιρείας χωρίς παρά ταύτα να μπει σε λεπτομέρειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του Χάρη Δούκα μετά τη σφοδρή επίθεση από τον Δημήτρη Καιρίδη
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ξέφυγε χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά του εν ενεργεία δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, και περιγράφοντάς τον ως «τίποτα», ως «πολιτικό περιθώριο»
Χάρης Δούκας
«Μούδιασμα» στο Μαξίμου μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Τα 73.000 ευρώ και η επίμαχη ΜΚΟ
Το επόμενο βήμα είναι η δικογραφία να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπου ο ίδιος, κατά δήλωση του, θα ζητήσει να αρθεί η ασυλία του και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ / ΕUROKINISSI 76