Πολιτική

Κουρουμπλής για την τιμολόγηση φαρμάκων: “Ανώνυμη καταγγελία που την έκαναν σημαία”

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" για ύποπτη τιμολόγηση φαρμάκων το 2016.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Κουρουμπλής τονίζει πως το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία ανώνυμη καταγγελία. Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ήταν υπουργός Υγείας έως το φθινόπωρο του 2015, ενώ το 2016 είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πρόκειται για μία ανώνυμη καταγγελία που την έκαναν σημαία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, διευκρινίζοντας ότι o ίδιος μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν ήταν πλέον υπουργός Υγείας και είχε αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό «το έγγραφο που εμφανίζεται να αποστέλλει η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Σέβη δεν είναι τίποτα άλλο παρά η καταγγελία του ανώνυμου μάρτυρα».

Το δημοσίευμα

Το θέμα είναι πρωτοσέλιδο στο φύλλο της εφημερίδας τη Δευτέρα (26.02.2018). Ο τίτλος, μάλιστα, είναι: «”Έθαψαν” καταγγελία της Ράικου για Κουρουμπλή».

Δείτε το πρωτοσέλιδο

FILELEYTHEROS P

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύει η εφημερίδα στην τιμολόγηση των φαρμάκων που έγινε τον Δεκέμβριο του 2016 «υπήρξε προκλητική μεταχείριση εταιρειών, όπου τα φάρμακα έπρεπε να τιμολογηθούν μέχρι και 75% χαμηλότερα, όμως τους δόθηκε παρανόμως η δυνατότητα να εκδώσουν εθελοντικά έκπτωση μέχρι και 10% και ωφελήθηκαν αυτοί και οι “άλλοι” το 65%».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να γίνουν παρελθόν, θα φέρουμε την αναγκαία πολιτική αλλαγή
«Είναι στο χέρι του ελληνικού λαού να επιλέξει κόμματα με πρόγραμμα, που μπορούν να φέρουν την πραγματική αλλαγή στον τόπο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Αρκαλοχώρι
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 11
Η ιστορία των διασπάσεων που σημάδεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ: Από τον Αλαβάνο και τον Συνασπισμό έως τον Τσίπρα και την ΕΛΑΣ
Οι πρωταγωνιστές, οι ιδεολογικές συγκρούσεις και οι προσωπικές ρήξεις που οδήγησαν από την «πρώτη φορά Αριστερά» στην κατακερματισμό του χώρου και στη δημιουργία του νέου κόμματος του πρώην πρωθυπουργού
Κουβέλης, Αλαβάνος, Τσίπρας 13
Δημοσκοπήσεις: Τσίπρας και Καρυστιανού αναδιατάσσουν τον πολιτικό χάρτη ενόψει εκλογών – Νέοι συσχετισμοί στις «δεξαμενές» των ψηφοφόρων
Σημαντικές ανακατατάξεις καταγράφουν Metron Analysis, GPO, Opinion Poll, Pulse - Η ΝΔ διατηρεί την πρωτιά, η ΕΛΑΣ παγιώνεται στη 2η θέση, ενώ η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» ασκεί σημαντική πίεση στο ΠΑΣΟΚ
Αλέξης Τσίπρας / Μαρία Καρυστιανού 43