Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Κουρουμπλής: Να ξανασκεφτούμε το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ

Κουρουμπλής: Να ξανασκεφτούμε το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ

Υπέρ της άποψης πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του για το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας το Σάββατο (13.10.2018), στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε να επανεξεταστεί το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του υποστηρίζουν τη δημοκρατία σε όλο της το φάσμα.

Υπενθυμίζεται ότι το εμπάργκο κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είχε κηρυχθεί λίγες μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο Πάνος Σκουρλέτης

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν λίγο μετά το μεσημέρι με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «μεταμνημονιακό διπολισμό», ενώ χαρακτήρισε «προνομιακό» για τον ΣΥΡΙΖΑ πεδίο, στην αντιπαράθεσή του με την ΝΔ, το προγραμματικό επίπεδο, κάτι που φάνηκε -πρόσθεσε- από την απήχηση που είχαν οι εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Εισαγωγικά στην ομιλία του, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ερώτημα, τι θα γινόταν αν ήταν μια άλλη κυβέρνηση την περίοδο, εκκινώντας από τα διλήμματα που αντιμετώπισε η κυβέρνηση κατά την έναρξη του τρίτου προγράμματος. Στο ερώτημα «τι θα γινόταν αν…», ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε λέγοντας ότι την απάντηση την έχουν «τα κομμάτια της κοινωνίας που ωφελήθηκαν από τη δική μας παρουσία».

Εστιάζοντας στις εξαγγελίες από την ΔΕΘ, ο γραμματέας του κόμματος απέρριψε τις αιτιάσεις περί «αδιέξοδης παροχολογίας», αντιθέτως είναι «μια ρεαλιστική πρόταση, που βασίζεται στην ελπιδοφόρα πραγματικότητα».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά και σε θέματα της επικαιρότητας: οι τραγωδίες στο Μάτι και την Μάνδρα και πώς τέτοια θέματα πρέπει να είναι ενταγμένα στο σχεδιασμό ή το γεγονός με τον Ζακ Κωστόπουλο, για το οποίο έκανε λόγο για «υφέρποντα φασισμό».

Φωτογραφία Eurokinissi

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και, κάνοντας λόγο για ευκαιρία επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως δεν αρκεί να γίνεται λόγος για νικηφόρα συνεργατικά σχήματα, αλλά για σχήματα με σαφές αυτοδιοικητικό στίγμα. Και, παρά τις καθυστερήσεις, ο χρόνος επαρκεί για την επικείμενη μάχη, τόνισε, ενώ έβαλε φραγμό σε σκέψεις για προσωπικές στρατηγικές.

Η ομιλία του γραμματέα της Κ.Ε. έκλεισε με αναφορά στη νέα Πολιτική Γραμματεία, που θα εκλεγεί αύριο Κυριακή (14.10.2018) από τα μέλη της Κ.Ε. Ο Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε νέο, πιο αποδοτικό όργανο, με διαφορετική δομή αντί του σημερινού διφυούς οργάνου (Πολιτικό-Εκτελεστικό Συμβούλιο, ως υποσύνολα της Π.Γ.). Στο νέο, ενιαίο όργανο θα πρέπει να συναποτελείται από στελέχη με κυβερνητικές ευθύνες, με κοινοβουλευτική εμπειρία, με θέσεις στο κόμμα, κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις