Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κουτσούμπας για εργασιακό νομοσχέδιο: Το έκτρωμά σας θα μείνει στα χαρτιά

Κουτσούμπας για εργασιακό νομοσχέδιο: Το έκτρωμά σας θα μείνει στα χαρτιά

Πυρά εναντίον τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην συζήτηση στην Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο αυτό – όπως είπε- είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για το νέο «σούπερ Μνημόνιο» που είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, και που η ΝΔ στη χώρα μας το εξειδίκευσε και το ονόμασε «Ελλάδα 2.0», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ… «Ελλάδα plus».

«Γι’ αυτό κ. Τσίπρα και εσείς εάν γίνετε κυβέρνηση δεν θα τα καταργήσετε» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Λέτε ψέματα και ανοησίες για να στηρίξετε τη δουλειά ήλιο με ήλιο»

«Είμαστε ευπερήφανοι που δώσαμε όλες τις δυνάμεις μας στο να βάλουμε εμπόδια σε όλα αυτά. Ο κ. Χατζηδάκης , ανέφερε -είναι αλήθεια- ότι όλα αυτά είναι βγαλμένα από τα εγχειρίδια της ΕΕ. Για αυτό και ο ένας έδινε την σκυτάλη στον άλλο γιατί είχατε όλοι σας κοινή αφετηρία τις Οδηγίες της ΕΕ.

Οι Ενώσεις των καπιταλιστών μόνο χειρότερα φέρνουν για τους εξεταζόμενους, με 10ωρη δουλειά. Λέτε  ψέματα και ανοησίες για να στηρίξετε την δουλειά ήλιο με ήλιο».

Αναφερόμενος στο εργατικό κίνημα είπε πως «τον φόβο του να έχετε, όπως και τον έχετε. Το εργατικό κίνημα παρά το ότι τώρα είναι αποδυναμωμένο μπορεί να σας πάρει αμπάριζα. Ποτέ στον κόσμο δεν συναντήθηκαν τα συμφέροντα των εργαζομένων με τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών που τα συμφέροντα τους εσείς υπηρετείτε».

«Η μητέρα των μαχών για τον κ. Τσίπρα τελείωσε πριν ξεκινήσει»

“Η μητέρα των μαχών για τον κ. Τσίπρα τελείωσε πριν ακόμα ξεκινήσει…” τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

click4more: Απεργία 16 Ιουνίου: Μαζικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε και ονομαστικά πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως δεν υπάρχει καλή και κακή διευθέτηση. 

«Δίνετε κίνητρα για φτηνές απολύσεις»

Σχετικά με τις διατάξεις για τις απολύσεις, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση τόνισε πως «δίνετε σήμα και κίνητρα στους εργοδότες για φτηνές απολύσεις». Να τα βρίσκουν έναντι μιας αμοιβής ακόμα και όταν οι εργαζόμενοι δικαιώνονται από τα δικαστήρια. Απλά ενώ μέχρι σήμερα έδινε ο εργοδότης κάτι τις τώρα θα μπορεί να το κάνει χωρίς να χρειάζεται να δώσει τίποτα 

Δεν είναι είπε ισότιμοι εργοδότες – εργαζόμενοι και δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση αλλά η εντολή του αφεντικού».

Ψηφιακή κάρτα και συνδικαλιστικός νόμος

Για την ψηφιακή κάρτα ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «δεν λύνει τη εργασιακή ασφάλεια, την ελαστικοποίηση με τα 2 και 3 ευρώ την ώρα, το να πληρώνουν οι εργαζόμενοι από την τσέπη του τα καύσιμα και τα τεχνολογικά μέσα, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά .

«Τη δράση στα συνδικάτα την κάνετε ενα μοιάζει σαν εγκληματική ενέργεια.» Αφού διαφώνησε με όλες τις σχετικές ρυθμίσεις λέγοντας είπε πως η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει ολική επιστροφή στο 1900 και να βγάλει τον συνδικαλισμό στην παρανομία.

«Το έκτρωμά σας θα μείνει στα χαρτιά όπως και άλλοι αντεργατικοί νόμοι πριν από αυτό».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις