Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κουτσούμπας για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: Δεν προέκυψε κυβέρνηση παρ’ ότι τα άλλα κόμματα έχουν παρόμοια προγράμματα

Κουτσούμπας για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: Δεν προέκυψε κυβέρνηση παρ’ ότι τα άλλα κόμματα έχουν παρόμοια προγράμματα

Δηλώσεις έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, μετά και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε μαζί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς στο Προεδρικό Μέγαρο, ωστόσο όπως αναμενόταν δεν υπήρξε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης.

Μιλώντας από τον Περισσό, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε πως στη σύσκεψη συζητήθηκε ο σχηματισμός Υπηρεσιακής Κυβέρνησης αφού δεν υπήρξε συμφωνία για σχηματισμό κανονικής κυβέρνησης από τα άλλα κόμματα, που όπως είπε έχουν παρόμοια προγράμματα και στρατηγικές συμφωνίες.

Όπως είπε «έτσι θα έχουμε κυβέρνηση στις 25 Ιούνη και θα δώσουμε όλοι τη μάχη για να γίνει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές, γιατί θα είναι η μόνη πραγματική, μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και στην αντιπολίτευση των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική για τα συμφέροντα των λίγων».

Επίσης ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε και πάλι άδικο το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που θα εφαρμοστεί τώρα καθώς αφαιρεί έδρες από τα κόμματα για τα δώσει μπόνους στο πρώτο. 

«Από αυτή τη σκοπιά, η μόνη δύναμη που προβάλει ως δύναμη πραγματικής, μαχητικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας είναι μόνο το ΚΚΕ και βέβαια λόγω του πιο άδικου εκλογικού νόμου απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων, να καταγράψει το ΚΚΕ ψήφους και ποσοστά, όχι μόνο τα ίδια, το 7,2%, αλλά πολύ περισσότερα στις επόμενες εκλογές. Τέτοια ενθαρρυντικά μηνύματα έρχονται από όλη την Ελλάδα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Καλούμε και όσους συνανθρώπους μας, φίλους και φίλες που σκέφτηκαν να ψηφίσουν το ΚΚΕ και δεν το έκαναν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής να το κάνουν τώρα, έχοντας και την εικόνα όλων των υπόλοιπων αποτελεσμάτων. Είμαστε αισιόδοξοι θα πάμε μπροστά!»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις